Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΗΓΓΕΙΛΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΙΑ ΦΟΝΟ ΕΚΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΙΣΤΟΡΙΟΥΣ


pistorioys
ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ
Φορώντας γκρίζο κοστούμι, μπλε πουκάμισο και γραβάτα ο Οσκαρ Πιστόριους προσήλθε σήμερα στο δικαστήριο της Πρετόρια με την κατηγορία της δολοφονίας της συντρόφου του, Ρέεβα Στέενκαμπ, την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
Ο Πιστόριους, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ξέσπαγε συχνά σε λυγμούς και έδειχνε σαν να τα έχει χαμένα, θα μείνει και απόψε υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής καθώς η δίκη του θα συνεχιστεί αύριο.
Και ενώ οι εισαγγελείς κάνουν λόγο για ένα «προμελετημένο» φόνο, ο χρυσός Παραολυμπιονίκης εμμένει στους ισχυρισμούς του και δηλώνει ότι σκότωσε τη σύντροφό του επειδή την πέρασε για διαρρηκτή.
«Είχαμε συμφωνήσει να περάσουμε το απόγευμα στο σπίτι. Μέχρι τις δέκα το πρωί ήμασταν στο δωμάτιο. Εκείνη έκανε γιόγκα και εγώ έβλεπα τηλεόραση με τα προσθετικά μου μέλη. Ήμασταν πολύ ερωτευμένοι», αναφέρεται στη γραπτή δήλωσή του που ανέγνωσε στο δικαστήριο ο δικηγόρος του Πιστόριους.
Λίγη ώρα αργότερα ο 26χρονος αθλητής ισχυρίζεται ότι πήγε για ύπνο και τα ξημερώματα της 14ης Φεβρουαρίου σηκώθηκε από το κρεβάτι για να κλείσει τις κουρτίνες της μπαλκονόπορτας.
Εκείνη την ώρα άκουσε θόρυβο από το μπάνιο. Όπως είπε, τρόμαξε καθώς δεν φορούσε τα προσθετικά του μέλη και ένιωσε «ευάλωτος».
Ανέφερε επίσης πως στο παρελθόν είχε δεχτεί απειλές για τη ζωή του και είχε πέσει θύμα διαρρηκτών για αυτό και είχε πάντα το όπλο του κάτω από το κρεβάτι του.
Στην συνέχεια, φώναξε προειδοποιητικά στον «διαρρήκτη» προτού πυροβολήσει τέσσερις φορές στην πόρτα του μπάνιου. Τότε όμως συνειδητοποίησε ότι η κοπέλα του δεν ήταν στο κρεβάτι και τρομοκρατήθηκε.
Έπειτα, προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα του μπάνιου αλλά διαπίστωσε ότι ήταν κλειδωμένη για αυτό και έβαλε τα προσθετικά του πόδια, βγήκε στο μπαλκόνι και φώναξε για βοήθεια.
Τελικά μπήκε στο μπάνιο χρησιμοποιώντας ένα μπαστούνι του κρίκετ και είδε τη σύντροφό του σε μια λίμνη αίματος.
Λίγη ώρα αργότερα η Ρέεβα ξεψύχησε στα χέρια του.
«Ο πελάτης μου δεν ήξερε ποιος ήταν πίσω από την πόρτα του μπάνιου» είπε ο δικηγόρος υπεράσπισης του Πιστόριους, Μπάρι Ρου κι επεσήμανε τι η Εισαγγελία δεν έχει επαρκή στοιχεία που να «δείχνουν» φόνο εκ προμελέτης, κι ότι δεν ήταν καν φόνος.
«Τι λόγο είχε ο υποτιθέμενος διαρρήκτης να κλειδωθεί στο μπάνιο», είπε ο δικαστής καταρρίπτοντας τον ισχυρισμό του δικηγόρου του Πιστόριους ότι ο αθλητής πυροβόλησε 4 φορές πίσω από την πόρτα του μπάνιου θεωρώντας ότι στοχεύει κάποιον ληστή. Στο άκουσμα της απόφασης ότι ο φόνος ήταν προμελετημένος ο Πιστόριους ξέσπασε σε λυγμούς.
«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να κατηγορούμαι για φόνο, πολύ περισσότερο για φόνο εκ προμελέτης. Δεν είχα σκοπό να σκοτώσω τη Ρέεβα», είπε λίγο μετά και δήλωσε ότι ήταν βαθιά ερωτευμένος με την σύντροφό του.
pistorioys2
(Η αδερφή και ο αδερφός του Όσκαρ)
Η Εισαγγελία του απήγγειλε την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης. Για τον Εισαγγελέα Γκάρι Νιλ, ακόμα και αν ο Οσκαρ πέρασε την κοπέλα του για διαρρήκτη και πάλι πρόκειται για φόνο εκ προμελέτης.
Την ίδια ώρα, αποτεφρώθηκε σήμερα σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Πορτ Ελίζαμπεθ, στη Νότια Αφρική η 29χρονη Ρέεβα Στέενκαμπ. Η θλίψη και η οργή που νιώθουν οι άνθρωποί της φάνηκε κατά τους αποχαιρετιστήριους λόγους τους, κατά τους οποίους, οι περισσότεροι ζήτησαν την παραδειγματική τιμωρία του Πιστόριους.
http://www.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: