Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Χτίσατε τον πρύτανη; Το δικαστήριο θα σας αθωώσει

Ήταν 2006 όταν φοιτητές του ΔΠΘ εισέβαλλαν στο γραφείο του τότε αντιπρύτανη Αθανάσιο Καραμπίνη στην Ξάνθη φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του, τον έβγαλαν έξω και εν συνεχεία έχτισαν την πόρτα του γραφείου με τσιμέντο και τούβλα, διαμαρτυρόμενοι κατ' αυτό τον τρόπο για το γεγονός ότι ο κ. Καραμπίνης έχει καταθέσει μήνυση κατά συμφοιτητή τους για συκοφαντική δυσφήμιση. Η πράξη αυτή είχε καταδικαστεί από τους καθηγητές του ΔΠΘ, ενώ ο τότε πρύτανης του ιδρύματος Κ. Σιμόπουλος έκανε λόγο για στέρηση ελευθερίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, λόγω κατάχρησης του πανεπιστημιακού ασύλου. Έξι νεαροί θεωρήθηκαν υπαίτιοι του περαστικού και οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη.
Το 2009 οι έξι κατηγορούμενοι για το «χτίσιμο» του γραφείου του Αθανάσιου Καραμπίνη, αθώωθηκαν σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης με ομόφωνη απόφαση της έδρας και αντίστοιχη πρόταση του Εισαγγελέα. Προχθες. 16 Νοεμβρίου το θέμα απασχόλησε το Εφετείο Θράκης, καθώς είχε ασκηθεί έφεση σε βάρος της πρωτόδικης απόφασης που αθώωνε τους 6 φοιτητές του χτισίματος. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης να κριθεί ως απαράδεκτη η Έφεση που ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Εφετών σε βάρος της πρωτόδικης απόφασης. Έτσι οι έξι φοιτητές αθωώθηκαν οριστικά.
Το μήνυμα που βγαίνει λοιπόν είναι σαφές. Το χτίσιμο των γραφείων των πρυτάνεων είναι αποδεκτό, όχι μόνο μέσα στα πλαίσια του ασύλου, αλλά και από τον νομικό κόσμο της χώρας. Οπότε θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερες τέτοιες πρωτοβουλίες, στο πλαίσιο της "κοινωνικής αγωνιστικότητας" της αριστεράς. Φαντάζεστε όμως τι θα γινόταν εάν σε αντίστοιχη πράξη είχαν προβεί τίποτε ... φασίστες;

Δεν υπάρχουν σχόλια: