Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Καλεσμένος να μιλήσει στην ΟΝΝΕΔ για το Πολυτεχνείο ο Κουναλάκης


Εκδήλωση σχετικά με την προσφορά της “γενιάς του πολυτεχνείου” στην χώρα διοργανώνει  η ΟΝΝΕΔ. Όλοι γνωρίζουμε πως η γενιά του πολυτεχνείου πήρε την χώρα το 1974 και κατάφερε μέσα σε 37 χρόνια να την φέρει στο χείλος της καταστροφής.
Ο άλλος καλεσμένος είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ιδρύματος για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία της Βουλής των Ελλήνων, και του ελληνοτουρκικού φόρουμ. Βλέπουμε, λοιπόν, πόσο “ανοιχτοί” είναι, στην πραγματικότητα, οι ορίζοντες αυτής της εκδήλωσης και τι είδους προπαγάνδας πρόκειται να γίνει. Για του λόγου του αληθές παραθέτουμε αυτούσιο το δελτίο τύπου:
Δελτίο τύπου της ΟΝΝΕΔ:
«Γενιά του Πολυτεχνείου: Βοήθησε την Ελλάδα;»
Η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας στα πλαίσια της εξωστρέφειας και της ανταλλαγής απόψεων ξεκινά την διεξαγωγή θεματικών debates για θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Στόχος μας είναι οι νέοι άνθρωποι που θα τα παρακολουθούν να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα για το σύγχρονο πολιτικό λόγο αλλά και τις τεχνικές επιχειρηματολογίας που κάθε καλεσμένος θα χρησιμοποιεί προκειμένου να πείσει για τις απόψεις του.
Ανοίγουμε τους ορίζοντες μας λοιπόν σε κάθε άποψη, σε κάθε γνώμη και λογική προκειμένου ως νέοι άνθρωποι να ενημερωθούμε και να προβληματιστούμε. Κάθε φωνή λοιπόν θα είναι ευπρόσδεκτη και μέσα στο χρόνο φιλοδοξούμε τα debates αυτά να συμβάλουν σε ένα υγιή, παραγωγικό πολιτικό διάλογο ακόμη και αν οι ομιλητές ξεκινούν από διαφορετικές αφετηρίες και καταλήγουν σε διαφορετικούς προορισμούς.
Η ΟΝΝΕΔ λοιπόν ανοίγει τα μάτια της. Ακούει, μαθαίνει και εκφράζεται.
Το θέμα το οποίο θα συζητηθεί αυτή την εβδομάδα είναι το εξής: «Γενιά του Πολυτεχνείου: Βοήθησε την Ελλάδα;»
Ομιλητές θα είναι οι κ.: 
Πέτρος Κουναλάκης, πρ. Βουλευτής, οικονομολόγος
Ευάνθης Χατζηβασιλείου, αναπλ. Καθηγητής ΕΚΠΑ
Υ.Γ.: ΟΤΑΝ Ο ΚΟΥΝΑΛΑΚΗΣ ΣΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΝΑ ΤΕΘΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ:
“Eπίκαιρη ερώτηση με αριθμό 946/16-2-98 του Βουλευτού του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου κ. Πέτρου Κουναλάκη προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, σχετικά με τη λήψη μέτρων προστασίας του Συντάγματος από παράνομες δραστηριότητες διαφόρων οργανώσεων κλπ.
Η επίκαιρη ερώτηση του κ. Κουναλάκη είναι η ακόλουθη: “Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν δραστηριότητες οργανώσεων των οποίων οι βασικές θέσεις παραβιάζουν θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις και αμφισβητούν το δημοκρατικό πολίτευμα. Αναφέρω συγκεκριμένα την πρόσφατη συγκέντρωση των βασιλοφρόνων στα Γιαννιτσά και την καθημερινή προπαγάνδα και δράση της “Χρυσής Αυγής” κυρίως εναντίον των μειονοτήτων και των αλλοδαπών που ζουν στην Ελλάδα…
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός πώς κρίνει τις δραστηριότητες αυτές και τι σκοπεύει να πράξει για να προστατευθεί το Σύνταγμα και το πολίτευμα της χώρας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: