Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Συνεχίζει την «φιλολαϊκή» του πολιτική το Καπιταλιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ)

Πέφτει, μέσω των απολυμένων του 902, φως στο τι ακριβώς συμβαίνει στις κομματικές επιχειρήσεις του ΚΚΕ, όπως ο 902 και η Τυποεκδοτική. Μιλάμε φυσικά για τις επίσημα κομματικές επιχειρήσεις, γιατί μπορεί να υπάρχουν και ανεπίσημες, πολλά έχουν ακουστεί. Έτσι σύμφωνα με ανακοίνωση των υπαλλήλων του σταθμού το ΚΚΕ δεν σέβεται τις συλλογικές συμβάσεις εργασίες, για τις οποίες κατά τα άλλα φωνάζει να μην καταργηθούν, ενώ αντιστοίχως καταγγέλουν ότι οι τεχνικοί του σταθμού είναι απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες.
Αυτή είναι η «φιλολαϊκή» πολιτική του ΚΚΕ, όπως αυτή φαίνεται στην πράξη και όχι στις θεωρίες που διατρανώνουν οι κομμουνιστές με την γνωστή ξύλινη γλώσσα τους. Είναι απορίας άξιο, όμως, αν το ΠΑΜΕ θα συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία που προκήρυξαν οι εργαζόμενοι του σταθμού μέσω ανακοίνωσης τους. Θα υπάρξει και πορεία έξω από τον Περισσό, όπως συνηθίζουν σε άλλες επιχειρήσεις; Μάλλον όχι, όπως έχει φανεί σε όσο καιρό έχει αποκαλυφθεί το ζήτημα των απολύσεων και της κακομεταχείρισης εργαζομένων από το «κόμμα».
Αυτό βέβαια δείχνει και την πολιτική που θα ακολουθήσει το ΚΚΕ αν ποτέ μπορέσει να κυβερνήσει αυτό τον τόπο, μέσω εκλογών ή με άλλα μέσα. Θα ακολουθήσει μία αυστηρά καπιταλιστική πολιτική που δεν θα διαφέρει σε τίποτα με αυτά που ζούμε σήμερα. Απλώς τότε θα κοροϊδεύει τους ψηφοφόρους του μιλώντας για «έσοδα του κράτους», όπως λένε σήμερα οι κυβερνώντες, ενώ τώρα κοροϊδεύει τα μέλη του μιλώντας για «έσοδα του κόμματος». Μια λέξη θα αλλάξει μόνο. Ή μάλλον δύο, αφού και οι εφοριακοί θα ονομαστούν κομισσάριοι. 
http://xryshaygh.wordpress.com/2011/11/14/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%87%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%c2%ab%cf%86%ce%b9%ce%bb%ce%bf%ce%bb%ce%b1%cf%8a%ce%ba%ce%ae%c2%bb-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9/

Δεν υπάρχουν σχόλια: