Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Αθώοι οι εθνικιστές για την υπόθεση της ΕΡΤ3 στην Θεσσαλονίκη

Αθωωτική ήταν η απόφαση του εφετείου Θεσσαλονίκης για τους 47 από τους 48 κατηγορούμενους εθνικιστές για την υπόθεση της ΕΡΤ 3 στην Θεσσαλονίκη. Για έναν μόνο από αυτούς παρέμεινε η πρωτόδικη καταδίκη για παράνομη οπλοφορία.
Η υπόθεση αυτή αφορούσε τα γεγονότα που είχαν συμβεί τον Ιούνιο του 2006 στην συμπρωτεύουσα. Τότε η Επιτροπή Εθνικής Μνήμης, είχε καλέσει σε εκδήλωση για την επέτειο θανάτου του Μ. Αλεξάνδρου. Με μία παράνομη απόφαση η εισαγγελία της πόλης απαγόρευσε την συγκέντρωση και διέταξε την απομάκρυνση των εθνικιστών από τον χώρο αυτόν. Τότε αυτοί πορεύτηκαν στο κτήριο του τηλεοπτικού σταθμού της ΕΤ-3 για να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός. Έξω από το κτήριο δέχτηκαν την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ και κάποιοι από αυτούς αναγκάστηκαν να καταφύγουν μέσα σε αυτό, για να προστατευθούν από την συγκεκριμένη επίθεση. Αυτό θεωρήθηκε ως εισβολή και κατάληψη του χώρου της ΕΡΤ3 και οδήγησε στην μαζική σύλληψη 48 εθνικιστών. Οδηγήθηκαν στο δικαστήριο και καταδικάσθηκαν πρωτόδικα σε επτά μήνες φυλάκιση για παράνομη οπλοφορία. Οπλοφορία θεωρήθηκε η ύπαρξη ελληνικών σημαίων. Όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες κατέπεσαν ήδη από το πρωτόδικο δικαστήριο. Και σήμερα έγινε το εφετείο, το οποίο οδήγησε στην πανυγηρική αθώωση της συντριπτικής πλειοψηφία των κατηγορουμένων. Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει δεκάδες καταλήψεις δημοσίων και ιδιωτικών κτηρίων και τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών από την αριστερά, χωρίς σχεδόν ποτέ κανένας από αυτούς να έχει δικασθεί για αυτές. Αντίθετα, το 2006 είχαμε μαζικές συλλήψεις 48 ατόμων επειδή ακριβώς δήλωναν εθνικιστές και δεν ανήκανε στην ευρύτερη αριστερά.
http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9763:Αθώοι-οι-εθνικιστές-για-την-υπόθεση-της-ΕΡΤ3-στην-Θεσσαλονίκη&catid=87:epikairotita&Itemid=277

Δεν υπάρχουν σχόλια: