Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Διεκόπη η προμήθεια πετρελαίου από την Ρωσσία στην Ελλάδα

Και μέσα στις συνθήκες ευφορίας από την συγκυβέρνηση της ντόπιας τρόικας (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛάΟΣ), υπό τον… Μεσσία τραπεζίτη Παπαδήμο, ήρθε το νέο χαστούκι. Διεκόπη, λοιπόν, με εντολή του προέδρου της Ρωσσίας Πούτιν η προμήθεια πετρελαίου από την Ρωσσία στην Ελλάδα.
Η χώρα μας εισάγει το 46% των αναγκών της από την Ρωσσία, το 16% από Ιράν, το 10% από Σαουδική Αραβία, το 10% από Καζακστάν και το 9% από την Λιβύη.Η προμήθεια του ρωσσικού πετρελαίου γινόταν σε προνομιακές τιμές (εξ’ ου και κάλυπτε το ήμισυ σχεδόν των αναγκών της χώρας), αλλά η απελθούσα κυβέρνηση Jeffry (της… πράσινης ανάπτυξης και των… πράσινων αλόγων) … ξέχναγε να πληρώσει (πιθανώς είχε… παρασυρθεί από το κίνημα… «Δεν Πληρώνω»). Την άνοιξη του 2011, το ελληνικό χρέος έφτασε μέχρι το λαιμό, που λέμε, αλλά με προσωπική εντολή του Πούτιν συνεχίστηκε κανονικά η ροή πετρελαίου προς την Ελλάδα.
Τώρα, προφανώς ο κόμπος έφτασε στο χτένι και ο εφοδιασμός κόπηκε. Βέβαια, για να είμαστε αντικειμενικοί, δεν μπορεί να έφταιγε μόνο το «φέσι» για την ρωσσική απόφαση περί διακοπής του εφοδιασμού της Ελλάδος. Κι άλλες χώρες χρωστάνε και οι προμηθευτές δείχνουν κατανόηση.
Προφανώς εδώ, πρόκειται για πολιτική απόφαση του ηγέτη της Ρωσσίας(ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ), εφόσον βαρέθηκε να περιμένει κάποιες κινήσεις καλής θέλησης από την ελληνική πλευρά. Μετά τα «κατορθώματα» του Jeffry (τορπιλισμός του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, συμφωνίες με την Ρωσσία για προμήθεια στρατιωτικού υλικού κ.τ.λ.), και πολύ περίμενε!
http://xryshaygh.wordpress.com/2011/11/15/%ce%b4%ce%b9%ce%b5%ce%ba%cf%8c%cf%80%ce%b7-%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%ae%ce%b8%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%b5%cf%84%cf%81%ce%b5%ce%bb%ce%b1%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7/

Δεν υπάρχουν σχόλια: