Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Έτοιμο το προσχέδιο του προϋπολογισμού: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ακόμα περισσότερα μέτρα

Έτοιμος προς ψήφιση είναι ο προϋπολογισμός του έτους, αφού παρουσιάστηκε το προσχέδιο του. Οι προβλέψεις που γίνονται μέσα σε αυτόν μόνο ως «μαύρες» μπορούν να χαρακτηριστούν, αφού η ύφεση δείχνει να συνεχίζεται και η ανεργία να αυξάνεται.  Συγκεκριμένα η ύφεση υπολογίζεται στο 2,8% και η ανεργία (μετά μαγειρεμάτων) αναμένεται να αυξηθεί στο 17,1%. Το έλλειμμα της γενικής κυβερνήσεως εμφανίζεται στο 5,4% του ΑΕΠ ενώ το χρέος είναι στο 145,5% του ΑΕΠ.
Εμμέσως πλην σαφώς, μέσω του προϋπολογισμού, προαναγγέλθηκαν νέα μέτρα, που σκοπό τους θα έχει το «να πιάσουμε τους στόχους», αφού ενώ η πρόβλεψη για φέτος λέει έλλειμμα 5,4%, η πρόβλεψη για του χρόνου εμφανίζει πλεόνασμα 1%, γεγονός που σημαίνει ότι «προβλέπουν» ότι θα πρέπει να «βρεθούν» άλλα 14 δις. ευρώ είτε από μειώσεις δαπανών, είτε από περαιτέρω φόρους. Πάντως ακόμα και αν επαληθευτεί αυτή η “πρόβλεψη” για του χρόνου, μετά από τα μέτρα που θα απαιτηθούν, το μέγεθος που εμφανίζουν στο χρέος σημαίνει ότι θα πρέπει ο Ελληνικός Λαός να ετοιμαστεί για παραμονή σε αυτή την κατάσταση για 150 χρόνια, εκτός και αν τα μέτρα αυτά ακολουθηθούν και από άλλα μέτρα, ή αν επιτέλους αποκτήσουμε ΛΑΪΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!
Με την εμπειρία που έχει αποκτήσει ο Ελληνικός Λαός, σχετικά με το πόσο σκληρά μέτρα λαμβάνουν οι κυβερνήσεις μας προκειμένου να «βρεθούν» 2 δις. ευρώ, μπορούμε να καταλάβουμε απολύτως τα σχέδια της νέας κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑ.Ο.Σ, σχετικά με την επόμενη χρονιά. 
Πάντως δεν θα πρέπει να ανησυχούμε για τους βολευτές μας, καθώς από το προσχέδιο του προϋπολογισμού φαίνεται πως μειώσεις στα προνόμια των βουλευτών ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ!
http://xryshaygh.wordpress.com/2011/11/18/%ce%ad%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%bc%ce%bf-%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%87%ce%ad%ce%b4%ce%b9%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%8b%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%cf%83%ce%bc/

Δεν υπάρχουν σχόλια: