Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Δικάζονται αύριο οι Πλεύρης – Ζαφειρόπουλος

Μηνυτές ο Δημητράς, ο Βαλλιανάτος και λοιπές ομοφυλοφιλικές οργανώσειςΣτο εφετείο Αθηνών θα βρεθούν για μία ακόμη φορά, αύριο Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, οι Κωνσταντίνος Πλεύρης και Δημήτρης Ζαφειρόπουλος μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που έχουν καταθέσει εναντίον τους το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, το Athens Pride, η Ένωση Λεσβιών Ελλάδας και διάφοροι άλλοι "αστέρες" της εγχώριας gay σκηνής. Αφορμή για την μύνηση αυτή, ένα υπόμνημα του Κωνσταντίνου Πλεύρη στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών που δημοσιεύθηκε στον ΕΚ με τον τίτλο "Η ομοφυλοφιλία είναι διαστροφή". Πέρα από το καθαρά νομικό μέρος της υπόθεσης, το οποίο θα κριθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων το ζητούμενο σε όλη αυτή την ιστορία είναι η προσπάθεια που γίνεται ώστε οι ομοφυλόφιλοι να αναγνωρισθούν ως μία ακόμη μειονότητα η οποίαθα έχει ιδιαίτερα δικαιώματα και ειδική αντιμετώπιση από την ελληνική δικαιοσύνη. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι και ο καινούριος προτεινόμενος αντιρατσιστικός νόμος περιλαμβάνει ειδική μνεία στα εγκλήματα ρατσισμού που αφορούν τον γενετήσιο προσανατολισμό. Κάτι το οποίο συμβαίνει ήδη στην Ευρώπη και στα πλαίσια εναρμονισμού της χώρας μας με το ευρωπαϊκό δίκαιο, όπως δείχνουν τα πράγματα σύντομα θα το δούμε και εδώ.

Γι' αυτό εξάλλου στην αυριανή δίκη, διάφοροι μηνυτές μας έχουν δηλώσει και παράσταση πολιτικής αγωγής, εμφανιζόμενοι ως θιγόμενοι συνολικά με την ιδιότητα του ομοφυλόφιλου. Γι' αυτό και θεωρούν τόσο σημαντική την αυριανή διαδικασία καθώς θέλουν να πετύχουν μία πρώτη αναγνώρισή τους ως διωκώμενη ομοφυλοφιλική κοινότητα. Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στον δικαιωματισμό που προσπαθούν να επιβάλλουν στην χώρα μας με την εμφάνιση διαφόρων υπαρκτών και ανύπαρκτων μειονοτήτων, οι οποίες θέλουν να έχουν διαφορετικά και περισσότερα δικαιώματα από τους Έλληνες πολίτες. Αυτή είναι και η ουσία της αυριανής υπόθεσης και αυτό θα είναι το σημαντικό αποτέλεσμα που θα πρέπει να κρίνει η ελληνική δικαιοσύνη.
http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9557:Δικάζονται-αύριο-οι-Πλεύρης-–-Ζαφειρόπουλος&catid=87:epikairotita&Itemid=277

Δεν υπάρχουν σχόλια: