Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Αντικατοχική εκδήλωση χτες το βράδυ στο Οίκημα του Δράσις. Και αντικατοχική πορεία σήμερα το απόγευμα

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ., με θέμα την καταδίκη του ψευδοκράτους. Το οίκημα μας στην Παιανίας στην Ζωγράφου ήταν πολύ μικρό για να χωρέσει τους φίλους και συναγωνιστές που το κατέκλυσαν.
Μαζί μας ως κύριος ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Βετεράνων Πολεμιστών Κύπρου 1974, κ. Νικόλαος Αργυρόπουλος, ενώ σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο πανοσιολογιότατος, αρχιμανδρίτης Σιλουανός, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, η κ. Μαίρη Κουρούπη, πρόεδρος του Συλλόγου Για Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Αγνωνουμένων και Πεσόντων κατά την τούρκικη εισβολή, η δασκάλα του έθνους, κ. Χαρά Νικοπούλου και ο κ. Παντελής Ρίτσος, εκπρόσωπος της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής.
Αρχή στις ομιλίες για την καταδίκη του ψευδοκράτους έκανε, ο πρόεδρος του κινήματος μας, Στυλιανός Σωτηρίου, όπου έστειλε σαφή μηνύματα προς τους παρευρισκομένους, ότι το ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. θα παραμείνει πιστό στις άξιες του και θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή. Δεν παρέλειψε να επισημάνει για ακόμα μια φορά ότι το κίνημα μας δεν πρόκειται να συμβιβαστεί ποτέ με τα τετελεσμένα της εισβολής και με την λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.
Ακολούθως τον λόγο πήρε ο αρχιμανδρίτης Σιλουανός και αφού μας συνεχάρη για την συνέχιση του τιμίου αγώνα μας στην Αθήνα, αναφέρθηκε στις προφητείες του Κοσμά του Αιτωλού, αλλά και του πάτερ Παϊσίου για την απελευθέρωση, όχι μόνο της Κύπρου αλλά και ολόκληρης της Μικράς Ασίας. Μας ζήτησε να παραμείνουμε πιστοί χριστιανοί και μια μέρα ο θεός θα μας δικαιώσει.
Ανεβαίνοντας στο βήμα η κ. Μαίρη Κουρούπη σκόρπισε με συγκίνηση και περηφάνια το ακροατήριο αφού μας αφηγήθηκε προσωπικές τις μαρτυρίες από τον πόλεμο και για τα δεινά τα οποία έχει υποστεί ο τόπος μας. Αφού εξέφρασε την χαρά της που βρισκόταν μαζί μας, όπως δήλωσε και η ίδια «χαίρομαι που βρίσκομαι κοντά σε παιδιά νέα που αγαπούν την Ελλάδα και πιστεύουν στην Ένωση», και ότι νοιώθει περήφανη που ο άντρας της χάθηκε για το νησί μας, μας ζήτησε να μην ξεχάσουμε και να μην συγχωρήσουμε ποτέ τον τούρκο κατακτητή για την καταστροφή που έχει φέρει στον τόπο μας.
Εκ μέρους της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής, ο κ. Παντελής Ρίτσος μας ζήτησε να συνεχίσουμε να ζητούμε το αυτονόητο, την απελευθέρωση της Κύπρου, αφού το κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής και όχι δικοινοτικό. Όπως μας είπε ο κ. Ρίτσος πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να υπερασπιστούμε τον τόπο μας, αφού ότι χάθηκε με βία, δεν ξανακερδίζεται σε τραπέζια συνομιλιών, αλλά με βία.
Την παράσταση έκλεψε για ακόμα μια φορά η κ. Χαρά Νικοπούλου, η οποία μας κάλεσε να κλείσουμε όλοι μέσα μας έναν Κολοκοτρώνη, γιατί δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια καθησυχασμού, αφού οι ώρες που περνάμε είναι κρίσιμες και έχουμε χρέος να αποδείξουμε όλα αυτά που έχουμε μάθει από την Ελληνική ιστορία.
Τέλος τον λόγο πήρε ο κ. Αργυρόπουλος. Μας μίλησε για τα παιχνίδια συνομωσίας των πολιτικών ηγετών , που παίζονται σε βάρος του Ελληνικού λαού. Μας κάλεσε να μην ακολουθήσουμε τα δικά τους γεγονότα, αλλά να δημιουργήσουμε τα δικά μας. Να μάθουμε από την ιστορία, να μην κάνουμε τα ίδια λάθη που μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση και με φωτεινά παραδείγματα όσους έφυγαν υπερασπιζόμενη την πατρίδα να οδηγήσουμε ξανά τον Ελληνισμό στις δόξες του.
Πριν ολοκληρώσει ο κ. Αργυρόπουλος κάλεσε στο βήμα τον πατέρα Θεοδώρητο, πρώην αξιωματικό του Ελληνικού στρατού, ο οποίος μας διηγήθηκε την προσωπική του μαρτυρία από την τούρκικη εισβολή.
Με το πέρας της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του κινήματος ευχαρίστησε τους εκλεκτούς καλεσμένους και έκανε κάλεσμα για την σημερινή αντικατοχική πορεία καταδίκης του ψευδοκράτους που διοργανώνει το κίνημα μας.
Καλούμε τον κάθε Εθνικά σκεπτόμενο φοιτητή να παρευρεθεί στην πορεία που οργανώνει η ΕΦΕΚ πλάι στο Δράσις-ΚΕΣ και να δυναμώσει το μοναδικό αντιομοσπονδιακό κίνημα στην Αθήνα αλλά ταυτόχρονα με την παρουσία μας να στείλουμε και ένα ηχηρό μήνυμα πως οι νέοι της Κύπρου δεν ξέχασαν και δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ. Προσυγκέντρωση στις 18:00 στο οίκημα μας (Παιανίας 5-7, Ζωγράφου).

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΙΧΑΖΟΥΝ Η ΠΑΤΡΙΣ ΕΝΩΝΕΙ.
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ.
http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9642:Αντικατοχική-εκδήλωση-χτες-το-βράδυ-στο-ίδρυμα-του-Δράσις-Και-αντικατοχική-πορεία-σήμερα-το-απόγευμα&catid=101:Εκδηλώσεις&Itemid=454

Δεν υπάρχουν σχόλια: