Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ, ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ!

Στις 08:30 το πρωί, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ έφθασαν στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της Δ.Ε.Η. στη Λ. Μεσογείων στον Χολαργό, το οποίο είχαν καταλάβει συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ από το απόγευμα της Κυριακής, με τις αστυνομικές αρχές να προσπαθούν να ανακαταλάβουν τον χώρο. Οι συνδικαλιστές, όμως, σχημάτισαν αλυσίδα στην είσοδο του κτιρίου, ώστε να εμοδίσουν την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων. Κατά συνέπεια, ακολούθησαν μικροσυμπλοκές ανάμεσα στις δυο πλευρές, οι οποίες οδήγησαν στη προσαγωγή 9 ατόμων, συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, καθώς και του ίδιου του Πορέδρου, Φωτόπουλου.

Νωρίτερα, ο Φωτόπουλος ε΄θχε καλέσει τουςε ανέργους και τους συνταξιούχους να πάνε στο κτίτριο, λέγοντας: "Αυτόν το νόμο θα τον ακυρώσουμε στην πράξη" εννοώντας το νόμο που προβλέπει την διακοπή παροχής ρεύματος σε όσους δεν έχουν καταθέσιε την ειδική εισφορά κατοικίας. "Ο αγώνας γίνεται για να μην κοπεί το ρεύμα. Είναι απαράδεκτο να απειλείς τον άνεργο, τον χαμηλοσυνταξιούχο, ότι, αν δεν πληρώσει, θα του κόψεις το ρεύμα. Ας το κόψουν στου βουλευτές", δήλωσε λίγη ώρα πριν την προσαγωγή του στο πλήθος των εργαζομένων της ΔΕΗ.

Ενώ, λίγο μετά τις 10:00 το πρωί, έξω από το κτίριο συγκεντρώθηκαν λιγότερα από 100 άτομα, μέλη του ΠΑΜΕ και του κινήματος «Δεν πληρώνω».

http://www.stoxos.gr/2011/11/blog-post_379.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: