Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΘΗΡΙΩΔΙΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΙΩΝ.

Να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες σε βάρος των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυρίων ζητούν από το Αυστραλιανό Κοινοβούλιο Αυστραλοί βουλευτές και γερουσιαστές από όλα τα κόμματα.

Ο κ. Τέρνμπουλ είπε χαρακτηριστικά ότι «στην περίοδο 1914-1923 έγινε ένα έγκλημα σε βάρος της ανθρωπότητας και μια συστηματική γενοκτονία Ελλήνων, Ασσυρίων και Αρμενίων».

Σε ανάλογο μήκος κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των άλλων βουλευτών που υπογράμμισαν ότι επιβάλλεται να αναγνωριστούν οι συγκεκριμένες γενοκτονίες, διευκρινίζοντας πάντως ότι μια τέτοια αναγνώριση δεν στρέφεται εναντίον της σημερινής Τουρκίας.

Στην Καμπέρα βρέθηκαν αυτές τις μέρες μέλη του Αυστραλο-Ελληνικού Συμβουλίου της Νέας Νότιας Ουαλίας και εκπρόσωποι Αρμενίων και Ασσυρίων για να ενημερώσουν τους Αυστραλούς πολιτικούς σχετικά με το θέμα μέσω της κοινής επιτροπής που έχουν δημιουργήσει.

Φαντάσματα του χτες κυνηγούν την Τουρκία. Ευτυχώς που υπάρχουν πολιτικοί στο εξωτερικό να φωνάζουν αυτά που οι περισσότεροι δικοί μας ούτε καν ψιθυρίζουν… (defencenet.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: