Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Δραματική αύξηση της ανεργίας σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ

 

Στους 1.181.296 ανήλθαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, τον Δεκέμβριο 2020. Έτσι, το απελθόν έτος «έκλεισε» με αύξηση ανέργων κατά 52 χιλιάδες άτομα περισσότερα, σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα.

Προβληματίζει το γεγονός πως σε σύγκριση με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ, είναι κατά 450.000 περισσότεροι. Αυτό σημαίνει ότι σε απόλυτο ποσοστό, ο οργανισμός καταγράφει πραγματικό ποσοστό ανεργίας 25% και όχι το “μαγειρεμένο” 16% που δίνει η ΕΛΣΤΑΤ.

Η ηλικιακή ομάδα 30-44 ετών σημειώνει τους περισσότερους ανέργους (420 χιλιάδες,ήτοι ποσοστό 35%). Αυτό σημαίνει ότι πάνω από ένας στους τρεις ανέργους προέρχεται από την πλέον παραγωγική ηλικιακή ομάδα.

Οι περισσότεροι άνεργοι, που ανέρχονται σε πάνω από μισό εκατομμύριο ανθρώπους, είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καίτοι υπάρχουν και 180 χιλιάδες άνεργοι πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην δήθεν “μεταμνημονιακή” εποχή, εν μέσω επιδημίας, εξοντωτικών lockdown και ολοκληρωτικής διάλυσης της μεσαίας τάξεως, η ανεργία καλπάζει. Εντούτοις, η κυβέρνηση των φιλελεύθερων “αρίστων” εμπαίζει τον ελληνικό λαό και υπόσχεται “ανάπτυξη στα μέσα του 2021” μέσω των καναλιών-φερεφώνων της.

https://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: