Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Έπεσαν στο Καθήκον: Παναγιώτης Λάσκαρης – Αθανάσιος Ζάγκας

 

Σε κλίμα οδύνης αποχαιρέτισε η Πολεμική μας Αεροπορία και σύσσωμο το Έθνος, τους Σμηναγούς Αθανάσιο Ζάγκα και Παναγιώτη Λάσκαρη, οι οποίοι Έπεσαν κατά την εκτέλεση του Στρατιωτικού Καθήκοντος, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας τον Ιανουάριο του 2015. 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, το μοιραίο αεροσκάφος ήταν το υπ’ αριθμ. 93-1084, το οποίο παρελήφθη από την Ελλάδα τον Νοέμβριο του 1997 και είχε συμπληρώσει περίπου 4.056 ώρες πτήσης. Το ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος συνετρίβη εντός της βάσης κατά τη φάση της απογείωσης.

Ο Θανάσης Ζάγκας με τις 1.128 ώρες πτήσης (εκ των οποίων οι 524 σε αεροσκάφη F-16) ήταν ο δευτερότοκος γιος της οικογένειάς του, ενώ είχε και μια μικρότερη αδελφή. Ο μεγαλύτερος αδελφός του υπηρετεί επίσης στην Πολεμική Αεροπορία. 

Πατέρας ενός αγοριού μόλις επτά μηνών ήταν και ο 35χρονος Παναγιώτης Λάσκαρης από το Μαρούσι, ο οποίος είχε συνολικά 1.459 πτητικές ώρες, από τις οποίες οι 872 με F-16. Οι δύο σμηναγοί θεωρούνταν έμπειροι στον χειρισμό των F-16

Στην εποχή των κίβδηλων ιδανικών και της μαζικής αποχαύνωσης, στην εποχή της αποθέωσης των σκωλήκων και των φιδιών, οι Αετοί θα δίνουν πάντοτε το φωτεινό παράδειγμα της Αρετής και της Τόλμης, όχι στους σάπιους και τους προσκυνημένους, αλλά στην αγωνιζόμενη και γεμάτη εθνικό παλμό Ελληνική Νεολαία.

Οι Εθνικιστές κλίνουν ευλαβικά τις Σημαίες μπρος σε δυο Άξια της Πατρίδος τέκνα, αναφωνώντας προς τους Ουρανούς:

Λάσκαρης Παναγιώτης: ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Ζάγκας Αθανάσιος: ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

https://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: