Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Α. ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ LE MONDE: «EΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ [ΤΗΝ ΟΝΕ] ΣΕ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ» – ΓΙΑΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΦΑΡΣΑ…

merkel

Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας.
Σαν χώρα σερνόμαστε κάθε τόσο και λιγάκι μέσω εκβιασμών και διχασμού να κάνουμε ότι μας λένε.
Άσχετα αν η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν κακόγουστη φάρσα! Κανείς δεν βάζει μυαλό από αυτήν.
Πριν λίγα χρόνια, όταν μετά τον ΓΑΠ και ο Σαμαράς μας οδηγούσε στα μνημόνια, η Χρυσή Αυγή έλεγε πως έχουμε ένα διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια μας. Πως δεν μπορούν να μας πετάξουν έξω από το σπίτι μας, έξω από το ευρώ και έξω από την ενωμένη ευρώπη!
Γιατί η Ευρώπη είναι το σπίτι μας! Αν το χειριστούμε σωστά αυτό το όπλο και εκμεταλλευτούμε την δυναμική να διαγράψουμε χρέος που είναι σε Αγγλικό δίκαιο, θα είναι η σωτηρία της χώρας μας. Αλλιώς ενωμένους θα μας βρουν οι τοκογλύφοι ως εφιάλτη τέτοιο που δεν έχουν δει ποτέ στον ύπνο τους. Δείτε εδώ ολόκληρη την ομιλία του Αρχηγού Ν.Γ. Μιχαλολιάκου:
Τότε, δυστυχώς, οι βουλευτές δεν άκουσαν τα λόγια του Αρχηγού που ήταν και η μεγάλη αλήθεια και υπέκυψαν στους εκβιασμούς του Σαμαρά που έβαλε τα δυνατά του χρησιμοποιώντας όπως ξέρει τα σενάρια της καταστροφής και ψηφίστηκε το μνημόνιο του, που ταπείνωσε την χώρα και εξαθλίωσε τους πολίτες της φτωχοποιώντας τους περισσότερο από ποτέ!
Και ω του θαύματος! Λίγους μήνες μετά την ψήφιση του μνημονίου, και αφού τα πράγματα είχαν πάρει τον δρόμο τους, η Μέρκελ έδινε μια συνέντευξη στην Γαλλική Le Monde όπου έλεγε τα εξής: «Συζητήσαμε προκειμένου να μάθουμε εάν η Ελλάδα θα έπρεπε να φύγει από τη ζώνη του ευρώ και πιστεύω πως εάν αυτό είχε συμβεί, θα έπρεπε όλοι μας να εγκαταλείψουμε [την ΟΝΕ] σε μεταγενέστερο χρόνο». 

ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΛΟΙΠΟΝ! Αυτό είπε η Μέρκελ που έτρεμαν τότε, αυτό είχε πει και ο Αρχηγός… Α ρε Αρχηγέ! 

Τότε, ΔΥΣΤΥΧΏΣ, φάνηκε πως το μόνο που επετεύχθη με βαρύ φόρο αίματος από την Ελλάδα, ήταν να δοθεί όλος εκείνος ο χρόνος που είχε ανάγκη ειδικά η Γερμανία, για να προετοιμαστεί έναντι όλων των πιθανών … «ατυχημάτων», ενώ αντίθετα εγκαταλείφθηκε μία ισχυρή διαπραγμάτευση με ένα πανίσχυρο όπλο στα χέρια της Ελλάδας. Αυτό από μόνο του θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστιες διαφορές στην συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, που αποδείχτηκε πως έγινε για να σώσει όλους τους άλλους πλην ημών…
ΣΗΜΕΡΑ Η ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΑΡΙ.
Παραποιούν τα λόγια μας και προσπαθούν να μας δείξουν ως εχθρούς της Ελλάδας και της Ευρώπης, όταν αυτό που λέμε είναι ακριβώς το ίδιο με τότε… Αλλά ποιος ακούει; Ο Θεοδωράκης, ο Σαμαράς; Ποιος;
Και δεν καταλαβαίνουν πως γελοιοποιούνται με την λάσπη που μας ρίχνουν να μας ταυτίζουν με τον Σύριζα. Ούτε βέβαια μπαίνουν στην λογική να εξηγήσουν σε όσους λένε τα ψέμματα τους γιατί οι διώξεις συνεχίζονται και επί Σύριζα, αφού λένε πως του κάνουμε πλάτη.
Ξέρετε γιατί συνεχίζονται; Γιατί η Χρυσή Αυγή πιστεύει στην Ευρώπη των Λαών και των Συνεργασιών, πιστεύει στην Ευρώπη της Αλληλεγγύης αλλά όχι στην Ευρώπη των τσαρλατάνων που εν μέσω φωνών και τρομοκρατίας προσπαθούν να σύρουν την χώρα μας πίσω τους για προσωπικό όφελος μέσω των τοκογλύφων και των τραπεζιτών. Γιατί αυτό κάνει και ο Σύριζα!
Εξάλλου σε όλη την Ευρώπη κανείς δεν πιστεύει στην Ενωμένη Ευρώπη των Τραπεζιτών και φαίνεται από τα εκλογικά αποτελέσματα στην Δανία και αλλού.
Ρωτάμε λοιπόν να μας πουν:
Τι θα βοηθούσε ρε Νεοδημοκράτες και Συριζαίοι και κλεφτοπασόκοι ένα κράτος σαν το δικό μας που το έχετε εκχερσώσει και καταστήσει αφερέγγυο; Θα το βοηθήσουν τα μέτρα μέσω μνημονίων ύψους 3 – 13 -33 – ή 103 δις ευρώ – ακόμη και αν πάρουμε παράταση 2 ετών, οι ψευτοτσαμπουκάδες, ένα παράλληλο νόμισμα ή ΜΟΝΟ η διαγραφή του μεγαλύτερου χρέους με παράλληλη ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής;
Αλλά για να γίνει διαγραφή του μεγαλύτερου χρέους σωστά και μεθοδικά – και όχι όπως είχε γίνει επί Βενιζέλου, ώστε να βεβαιωθούμε πως σε 3 χρόνια δεν θα ξαναφτάσουμε στο ίδιο σημείο –  θα έπρεπε να έχει ήδη τελειώσει ο λογιστικός έλεγχος.
Αλλά γιαυτό δεν μιλά κανείς πέρα της Χρυσής Αυγής.
Ο λογιστικός έλεγχος δείχνει πόσα, πως, ποιος, με τι επιτόκιο δανείζοταν τότε, που επενδύθηκαν αυτά τα χρήματα ή ποιος ή ποιοί τα έβαλαν στην τσέπη τους ώστε να κληθούν να τα επιστρέψουν με το καλό η το κακό, και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία…
Τον λογιστικό έλεγχο, όμως ο Σύριζα, δεν τον προχώρησε ποτέ, γιατί λογιστικός έλεγχος χωρίς τις δαπάνες της Ολυμπιάδας του 2004 δεν μπορεί να γίνει, γιατί η Αγγελοπούλου είναι υποστηρίκτρια του Τσίπρα… Άρα, με όλους εσάς να διχάζετε και να τρομοκρατείτε, και να προσπαθείτε να πείτε πως την Δευτέρα θα βγούμε από την Ευρώπη, λες και σας το έχει πει ο ίδιος ο Σόϊμπλε, φτου Λαέ από την αρχή…
Υ.Γ. Καρντάσια μου, μην φωνάζετε και μην σκίζετε τα ιμάτια σας.
Είναι σαν έχουμε πάθει όλοι De Javu!
Μπορεί να έχει αλλάξει το δίκαιο και τα δάνεια πλέον να είναι από άϋλα διακρατικά και ενυπόθηκα αλλά όταν στη χώρα θα πέσει μία πυρηνική βόμβα, ΑΝ της ζητήσουν ή την πιέσουν να φύγει από την Ευρωζώνη, που θα  ισοδυναμεί με μία χρηματοπιστωτική έκρηξη μεγατόνων, ύψους άνω των 600 δις € χωρίς τα παράγωγα… Σε τέτοια περίπτωση ασφαλώς η ίδια καταστρέφεται ακαριαία και ανεπανόρθωτα – ενώ, όσο πιο κοντά της βρίσκονται οι άλλες χώρες, τόσο το χειρότερο…
ΑΛΛΑ…
Στα πλαίσια αυτά, είναι απόλυτα δικαιολογημένες οι ανησυχίες των γειτονικών κρατών (Βουλγαρία, Σερβία, Αλβανία, Ρουμανία, Τουρκία, Σκόπια, Κύπρος), οι κεντρικές τράπεζες των οποίων προσπάθησαν ήδη από τον Απρίλιο, ειδικά μετά την τεχνητή πληρωμή του ΔΝΤ (12 Μαΐου), να θέσουν σε καραντίνα την Ελλάδα – μηδενίζοντας την έκθεση τους σε ομόλογα, σε έντοκα γραμμάτια, σε καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες κοκ.
Σήμερα, όπου οι ελληνικές τράπεζες έχουν πλέον παραλύσει, ενώ οι καταθέσεις είναι πια θεωρητικές, οι επενδυτές φοβούνται πως το δράμα της χώρας μας θα μπορούσε να επεκταθεί στο χρηματοπιστωτικό τομέα της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Σερβίας – επειδή τα χρηματοπιστωτικά μας ιδρύματα ελέγχουν ένα σημαντικό ποσοστό του συνολικού τραπεζικού ενεργητικού.

Ιδού: 
Ο απόλυτος εξευτελισμός της Ελλάδας λοιπόν, την οποία φοβούνται πλέον ακόμη και οι πρώην κομμουνιστικές χώρες των Βαλκανίων κλιμακώνεται – αφού οι χιλιάδες καταθέτες των υποκαταστημάτων των ελληνικών τραπεζών προσπαθούν να αποσύρουν τις αποταμιεύσεις τους, ενώ οι κεντρικές τράπεζες της Σερβίας και των Σκοπίων επέβαλλαν περιορισμούς στη διακίνηση των κεφαλαίων των θυγατρικών των ελληνικών τραπεζών, για να αποφευχθεί η «μόλυνση» τους από τις μητρικές.
Περαιτέρω, εύλογα ανησυχούν οι αναφερόμενες στο παραπάνω γράφημα εύθραυστες οικονομικά χώρες των Βαλκανίων, αφού οι ελληνικές τράπεζες κατέχουν το 20% της αγοράς, ενώ οι καταθέτες τους θα μπορούσαν να αποσύρουν μαζικά τα χρήματα τους – προκαλώντας έναν γενικότερο τραπεζικό πανικό (Bank run), ο οποίος θα μπορούσε να επεκταθεί και στις τοπικές τράπεζες.
Οι καταθέσεις είναι βέβαια εγγυημένες θεωρητικά από τις κυβερνήσεις έως τα 100.000 €, αλλά κανένας δεν πιστεύει πως είναι επαρκή τα εγγυητικά κεφάλαια που διαθέτουν – οπότε προσπαθούν να αποφύγουν την απώλεια των αποταμιεύσεων τους. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα βύθιζε φυσικά τις οικονομίες όλων των χωρών αυτών σε μία βαθιά ύφεση – γεγονός που αιτιολογεί απόλυτα την αγωνία των κυβερνήσεων τους για το τι θα συμβεί στην Ελλάδα.
Ο επόμενος υποψήφιος που θα κατάρρεε θα ήταν, μάλλον, η Αυστρία, και ίσως και η Γερμανία, λόγω της μεγάλης έκθεσης των τραπεζών τους στην Ανατολική Ευρώπη.
Κάτι ανάλογο θα συμβεί και στην Ιταλία, η οποία είναι απελπιστικά υπερχρεωμένη (πολύ περισσότερο από το επίσημο 132% του ΑΕΠ της), ενώ ο τραπεζικός της τομέας είναι εξαιρετικά επισφαλής – γεγονός που επεξηγεί καλύτερα την αρνητική στάση του πρωθυπουργού της, παρά τη φιλική του διάθεση προς την Ελλάδα…
Ιδού τα επιχειρήματα μας, επίσημα και με στοιχεία.
Εσείς, όσοι υπερασπίζεστε το «ΝΑΙ» φανατικά, γιατί υπερασπίζεστε την πρόταση όσων μας κατέστρεψαν και μας έφτασαν ως εδώ…; Είπαμε, ο καθένας κρίνεται από τις εξελίξεις και τις πράξεις του. Και «ανδρός πεσούσης πας ανήρ ανδρεύεται».
Υ.Γ. Ευχαριστώ τον φίλο μου τον Ηλία Κ. – Τραπεζικό που μου έδωσε τις πληροφορίες μέσω του Analyst!
http://ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: