Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Ο Βαρουφάκης στέλνει το μήνυμα: Έτσι κι αλλιώς θα αποδεχτούμε σκληρά μνημονιακά μέτρα!

Ο Βαρουφάκης στέλνει το μήνυμα: Έτσι κι αλλιώς θα αποδεχτούμε σκληρά μνημονιακά μέτρα!
Μπορεί ο Βαρουφάκης να αερολογεί περί δήθεν παραιτήσεώς του στο Bloomberg, όμως μιλώντας ενώπιον των Ελλήνων πολιτών, φρόντισε ώστε να καταστήσει σαφές ότι σε κάθε περίπτωση ο Σύριζα είναι έτοιμος να δώσει γη και ύδωρ στους δανειστές.
Αυτό φάνηκε, άλλωστε, και από το διάγγελμα Τσίπρα, ο οποίος τόνισε ότι «το όχι στοχεύει σε καλύτερη συμφωνία», εννοώντας το «όχι» του Σύριζα, ο οποίος προσπαθεί να υφαρπάξει την αντιμνημονιακή πεποίθηση των Ελλήνων και να την μετατρέψει σε ένα νέο αριστερό μνημόνιο. Το τι θα περιλαμβάνει αυτό το νέο αριστερό μνημόνιο το έδειξε ξεκάθαρα η τελευταία πρόταση Τσίπρα προς τους «θεσμούς», όπου γινόντουσαν δεκτές όλες οι απαιτήσεις του πακέτου Γιούνκερ.
Πιο «λαϊκά» και πιο κατανοητά, σε σχέση με τις σελίδες του εγγράφου, τα είπε ο Βαρουφάκης, ο οποίος αναλύοντας την στρατηγική του Σύριζα είπε: «Είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε και σκληρά μέτρα εφόσον το πλαίσιο στο οποίο θα ενταχθούν θα είναι βιώσιμο. Τη Δευτέρα το πρωί θα πρέπει στο πλαίσιο του Eurogroup να βρούμε μια συμφωνία».
Κοινώς και για να γίνονται τα πράγματα ξεκάθαρα:
Ο Σύριζα είτε νωρίτερα, είτε την Δευτέρα θα υπογράψει ένα νέο σκληρό μνημόνιο, με μόνη απαίτηση ένα κατάλληλο επικοινωνιακό περιτύλιγμα για να μην γυρίσουν άμεσα στο 4%. Η μόνη πραγματικά αντιμνημονιακή δύναμη είναι η Χρυσή Αυγή, της οποίας το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα δεν σημαίνει αποδοχή του νέου αριστερού μνημονίου που θα φέρει ο Τσίπρας, αλλά καταψήφιση της οποιασδήποτε «συμφωνίας» περιλαμβάνει εκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας και αιματηρά μέτρα εναντίον του Ελληνικού Λαού.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: