Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Δραγασάκης στην ΕΡΤ: Άμα υπογράψουμε μνημόνιο μπορεί και να μην γίνει δημοψήφισμα!

Δραγασάκης στην ΕΡΤ: Άμα υπογράψουμε μνημόνιο μπορεί και να μην γίνει δημοψήφισμα!
Πολλά ερωτήματα που αναμένεται να απαντηθούν σήμερα άνοιξε η συνέντευξη του Δραγασάκη στην κατακόκκινη και σταλινική ΕΡΤ. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, το δημοψήφισμα αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και έτσι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο τελικώς να αποφασιστεί κάτι άλλο. Συγκεκριμένα είπε: «Είναι ένα πολιτικό θέμα. Η κυβέρνηση η οποία αποφάσισε το δημοψήφισμα, μπορεί να αποφασίσει και κάτι διαφορετικό. Γιατί έγινε το δημοψήφισμα; Γιατί το προκηρύξαμε; Για να πετύχουμε μία συμφωνία η οποία θα εκπληρώνει κάποια κριτήρια». 
Δεν γνωρίζουμε αν η αποστροφή του λόγου του κ. Δραγασάκη αποτελεί κυβερνητική θέση ή προσωπική άποψη, όμως δείχνει την παντελή έλλειψη σοβαρότητας που επικρατεί εντός της κυβέρνησης. Προκηρύσσουν ένα δημοψήφισμα την ώρα που έχουν οι ίδιοι φροντίσει να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να τον οδηγήσουν να ψηφίσει «ΝΑΙ» και ακολούθως προφασίζονται ότι είναι πολιτική τους απόφαση να το «πάρουν πίσω».
Την ίδια ώρα που ο Δραγασάκης ουσιαστικά ανακαλεί το δημοψήφισμα, μέσω δημόσιας (αν και κομματικής) τηλεόρασης, η κυβέρνηση καταθέσει πρόταση που η ειδησεογραφία θέλει όμοια με των «θεσμών» και παράλληλα καταθέτει και τις προτάσεις της για το «Μνημόνιο 3», ύψους 29 δισ. ευρώ. Αναστάτωσαν, δηλαδή, ολόκληρη τη χώρα για 3 δισ. διαφορά που είχε το Μνημόνιο του Γιούνκερ με το Μνημόνιο του Τσίπρα και εν τέλει, σύμφωνα πάντα με την ειδησεογραφία, θα καταλήξουν να υπογράψουν 2 Μνημόνια.
Υπάρχει, δε, και ένα άλλο σενάριο που ακούστηκε, βασισμένο στις δηλώσεις Βαρουφάκη: Η κυβέρνηση θα συμφωνήσει στην υπογραφή του αριστερού μνημονίου με τους διεθνείς τοκογλύφους και μετά θα απαιτήσει από τους Έλληνες να το υπερψηφίσουν, προκειμένου να προσθέσουν, πέρα από τα αιματηρά μέτρα, και το στίγμα της υποταγής στον Ελληνικό Λαό.
Η Χρυσή Αυγή καλεί τον Ελληνικό Λαό, είτε γίνει, είτε δεν γίνει το δημοψήφισμα, να πει ένα μεγάλο «ΟΧΙ» και στο Μνημόνιο των τοκογλύφων και στο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι Έλληνες Εθνικιστές και Πατριώτες μπορούν να αντέξουν τα πάντα για την Ελευθερία της Ελλάδας. Και φυλακές και δολοφονίες και τρομοκρατία μπορούν να αντέξουν και το έχουν αποδείξει.
Το μόνο που δεν μπορεί να γίνει ανεκτό είναι η υποταγή στους επίδοξους κατακτητές της Πατρίδας μας και ολετήρες του Λαού μας.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: