Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Με ένα νόμο και ένα άρθρο ψηφίζουν το Μνημόνιο της Αριστεράς οι πολιτικάντηδες

Με ένα νόμο και ένα άρθρο ψηφίζουν το Μνημόνιο της Αριστεράς οι πολιτικάντηδες
Τελείωσε επιτέλους η μετάλλαξη του Σύριζα και των Ανέλ σε πασοκονουδούλα. Το νομοσχέδιο που θα πλήξει βαρύτατα τον Ελληνισμό αρχικά κατατέθηκε σε 6 άρθρα. Αυτά τα έξι άρθρα έγιναν 2 και εν τέλει τώρα γίνανε «ένας νόμος με ένα άρθρο», ώστε να μην υπάρχουν, στο μέτρο του δυνατού, διαρροές και να ψηφίσουν άπαντες το νέο μνημόνιο.
Το εντυπωσιακό της όλης υποθέσεως είναι ότι αυτή η αλλαγή έγινε μετά από αίτημα των ΑΝΕΛ. Συγκεκριμένα, το πρωί οι ΑΝΕΛ είχαν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν το πρώτο άρθρο που περιέγραφε την συμφωνία, η οποία επήλθε στη Σύνοδο Κορυφής, και το δεύτερο άρθρο περιείχε τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου. Εν τέλει κατά τη διάρκεια της επιτροπής, οι ΑΝΕΛ ζήτησαν να αποσυρθεί το άρθρο που είχαν δηλώσει ότι δεν θα ψήφιζαν και να ενταχθεί στην αιτιολογική έκθεση, έτσι ώστε να μπορέσουν να το ψηφίσουν χωρίς προβλήματα.
Οι Σανέλ ξεκίνησαν την πορεία τους με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, συνέχισαν με τα νομοσχέδια που έρχονται νύχτα στη Βουλή και τώρα περνάνε Μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο. Αν μη τι άλλο, αποδεικνύονται πολύ καλοί μαθητές της μνημονιακής τακτικής.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: