Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού.
Σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών θα ζητήσει απόψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου -όπως είπε- να τους ενημερώσει τις άμεσες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και να ακούσει και τις δικές τους προτάσεις.
 Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους θα προβεί σε αυτήν την ενέργεια ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτήν την ώραΤούτη «ο τόπος χρειάζεται περισσότερο ποτέ ενότητα και συνοχή, ομοψυχία και ειλικρινή συνεννόηση για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες».
 Αναφορικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως αποδείχθηκε «ότι όταν ένας λαός έχει πίστη και συλλογική συνείδηση μπορεί να αντέξει και να ξεπεράσει ακόμη και τις μεγαλύτερες δυσκολίες» και πρόσθεσε: «Γράψαμε μια λαμπρή σελίδα στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία», σημείωσε.
 «Ανεξάρτητα από το τι επιλέξατε, από τώρα και στο εξής είμαστε ένα. Χρέος μας είναι να ξεπεράσουμε την κρίση και να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλά», πρόσθεσε.
 Εξάλλου, διαβεβαίωσε ότι από αύριο η Ελλάδα θα προσέλθει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με άμεση προτεραιότητα την αποκατάσταση της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, την αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας. Εξέφρασε ακόμη τη βεβαιότητά του ότι η ΕΚΤ καταλαβαίνει πλήρως και την ανθρωπιστική διάσταση που έχει πάρει η κρίση στη χώρα μας.
 Σημείωσε ότι ταυτόχρονα η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνεχίσει την διαπραγμάτευση με ένα πλάνο αξιόπιστης χρηματοδότησης, με σχέδιο αξιόπιστων μεταρρυθμίσεων με κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη και τη μεταφορά των βαρών στους οικονομικά ισχυρούς, καθώς επίσης και με αξιόπιστο σχέδιο επενδύσεων. Αυτήν τη φορά, συνέχισε, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης θα βρίσκεται και το πρόβλημα του χρέους.
 Ο Πρωθυπουργός είπε επίσης ότι έχει πλήρη συνείδηση της εντολής που του έδωσε ο λαός, συμπληρώνοντας πως γνωρίζει ότι δεν πρόκειται για εντολή ρήξης, αλλά ενίσχυσης της διαπραγματευτικής δύναμης της κυβέρνησης για την επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας με όρους δικαιοσύνης, προοπτικής, απεγκλωβισμού από την φαύλο κύκλο της λιτότητας.
 Αναγνώρισε ότι εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν, αλλά πρόσθεσε ότι υπάρχουν δίκαιες και βιώσιμες λύσεις.
http://www.msn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: