Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

H MARINE LE PEN ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗ ΡΗΨΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΑΠΌ ΤΟΝ ΑΣΣΑΝΤ

MARINE
H Λε Πεν αμφισβητεί ευθέως τη χρήση χημικών από τη Συριακή Κυβέρνηση.
Με τίτλο, "Χημικά όπλα στη Συρία, η Marine Le Pen καλεί σε καχυποψία στην επιχειρούμενη χειραγώγηση" η Ηuffington Post 22.08.13 δημοσιεύει άρθρο επικαλούμενη το ΑFP (το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων).
Σήμερα Πέμπτη στο RTL η Marine Le Pen, Πρόεδρος του Front national (Εθνικού Μετώπου) κάλεσε στο να είμαστε καχύποπτοι απέναντι στη χειραγώγηση σε σχέση με τις κατηγορίες που εκτόξευσε η συριακή αντιπολίτευση στη Δαμασκό ότι διέπραξε μια επίθεση με χημικά μεγάλης κλίμακας εναντίον πολιτών.
"Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε πληροφορίες. Αν ο ΟΗΕ είναι τόσο προσεκτικός είναι γιατί δεν έχουν πλέον επαληθεύσει τις πληροφορίες αυτές", διαβεβαίωσε η Le Pen, δηλώνοντας ενοχλημένη για το γεγονός ότι "από την αρχή της διαμάχης τα δυτικά ΜΜΕ βασίζονται σε πληροφορίες που διοχετεύονται απο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ". Αλλά σ΄αυτήν την περίπτωση ούτε το Συριακό Παρατηρητήριο OSDH δεν αναφέρθηκε σε χρήση χημικών σύμφωνα με τον Le nouvel Observateur 21.08.13.Kάνει λόγο για 100 νεκρούς που προήλθαν από βομβαρδισμούς.
"Σε άλλες διαμάχες τα ΜΜΕ κάποιες φορές υπήρξαν έρμαιο της μίας ή της άλλης πλευράς" παρατήρησε θυμίζοντας ότι "η Carla Del Ponte της Επιτροπής Έρευνας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Συρία δήλωσε στις 5 Μαΐου ότι υπήρξε χρήση χημικών όπλων από την πλευρά των ανταρτών. Καλώ στο να είμαστε επιφυλακτικοί και ν΄αντιμετωπίζουμε με καχυποψία και περίσκεψη όλα αυτά. Μέσα σε πολέμους τόσο μιντιακούς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε σχέση με το επιχειρούμενο μανιπουλάρισμα της κοινής γνώμης."
Tέλος αναφέρθηκε στο αυτονόητο: "Δεν βλέπω τι συμφέρον θα είχε ο συριακός στρατός να χρησιμοποιήσει χημικά αέρια εναντίον του πληθυσμού του και να διατρέξει τον κίνδυνο να του γυρίσει μπούμερανγκ τη στιγμή μάλιστα που ο στρατός του πηγαίνει από τη μια νίκη στην άλλη" εξήγησε η ευρωβουλευτής. "Δεν ξέρουμε πραγματικά ποιοι είναι οι ένοχοι αυτών των ακροτήτων" κατέληξε.

ΠΗΓEΣ RTL,Figaro,Huffington Post

Δεν υπάρχουν σχόλια: