Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Ο κομμουνιστής Χριστόφιας αρνήθηκε να καταθέσει για την χρεοκοπία της Κύπρου

Ο κομμουνιστής Χριστόφιας αρνήθηκε να καταθέσει για την χρεοκοπία της Κύπρου
Κόπηκε στα προφορικά ο Χριστόφιας - Ούτε μία απάντηση για την παρ’ ολίγον χρεοκοπία της Κύπρου
Απρόσμενη εξέλιξη είχε η προγραμματισμένη κατάθεση του πρώην προέδρου της Κύπρου Δ. Χριστόφια στην Ερευνητική Επιτροπή για την Οικονομία, η οποία διερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες η Κύπρος έφθασε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Ο κομμουνιστής Χριστόφιας αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις με αποτέλεσμα η Επιτροπή να παραπέμψει το θέμα στον Γενικό Εισαγγελέα, σημειώνοντας ότι εγείρεται θέμα «άρνησης συμμόρφωσης του κ. Χριστόφια σε νόμιμη διαταγή». Έτσι τώρα ο τέως πρόεδρος αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο διάπραξης αδικήματος που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης.
Σε δηλώσεις του o Χριστόφιας είπε ότι η κυβέρνησή του δεν έχει καμιά ευθύνη για την οικονομική κατάρρευση της Κύπρου. Μάλιστα υποστήριξε ότι δεν πρέπει να δικάζονται πολιτικοί ούτε πολιτικές φιλοσοφίες. Σημειωτέον ότι η αίθουσα της Ερευνητικής Επιτροπής ήταν για πρώτη φορά κατάμεστη και το «παρών» έδωσε σύσσωμη η ηγεσία του κομουνιστικού κόμματος Κύπρου (ΑΚΕΛ).
Με αφορμή τις εξελίξεις στην Ερευνητική Επιτροπή για την κατάρρευση της οικονομίας της μεγαλονήσου το γραφείο Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου εξέδωσε το παρακάτω δελτίο Τύπου.

Με απύθμενο θράσος αλλά και περισσή αλαζονεία παρουσιάστηκε για ακόμα μια φορά ο τέως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.
Αυτή την φορά ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής για την οικονομία όπου κλήθηκε να καταθέσει και αποχώρησε από την αίθουσα όταν δεν του επετράπη να αναγνώσει το 44 σελίδων γραπτό του κείμενο, αφού προηγουμένως του ζητήθηκε να δώσει προφορική κατάθεση. Όλα αυτά είναι απόρροια της ατιμωρησίας που χαίρει ολάκερος ο πολιτικός κόσμος που εξουσιάζει την Κύπρο, αφού εδώ και τόσα χρόνια το σύστημα που έχουν δημιουργήσει τους κάνει τις πλάτες σε κάθε είδους παρανομίες. Ένα σύστημα που τους έχει μετατρέψει σε πολιτικούς αγίους, αφού τους παρέχει άφεση αμαρτιών.
Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) απαιτούμε επιτέλους να παρθούν τα σωστά μέτρα, ούτως ώστε να δοθεί ένα τέλος στην ασυδοσία κάποιων γνωστών κυρίων. Να κληθούν να καταθέσουν όλοι, συμπεριλαμβανομένων και των Χριστόφια, Ορφανίδη αλλά και Αναστασιάδη, μέχρις ότου να διαφανεί η αλήθεια και το ποιοί ευθύνονται για την οικονομική τραγωδία. Είναι καιρός ο λαός να μάθει την αλήθεια  για τους υπαίτιους εξαιτίας των οποίων σήμερα καλείται να πληρώσει τα σπασμένα. Οι ένοχοι είναι καιρός να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και να πληρώσουν με δήμευση της περιουσίας τους, ακόμα δε και με φυλάκιση.
Δυστυχώς πραγματική δικαιοσύνη μπορεί να επέλθει μόνο μέσα από ένα Εθνικό Κράτος, το οποίο κρίνεται ως το μόνο ικανό για να τρίξει κάποιες καρέκλες καλοβολεμένων.
Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: