Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ - Η Μάχη των Θερμοπυλών με το βλέμμα των 700 Θεσπιέων


Το νέο ιστορικό μυθιστόρημα του συναγωνιστή Ηλία Κασιδιάρη για τη μάχη των Θερμοπυλών. Κυκλοφορεί την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου μαζί με την εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Προδημοσίευση
«Η Λακωνική φάλαγγα έχει πλέον ξεπεράσει τα όριά της. Χιλιάδες Αθάνατοι πλημμυρίζουν το στενό πατώντας πάνω στα νεκρά κορμιά των συμπολεμιστών τους. Τους οδηγεί το μαστίγιο του Υδάρνη. Ο φόβος του αφέντη και μεγάλου βασιλέα. Η θύελλα της νίκης. Για πρώτη φορά οι Έλληνες έχουν κάνει ένα βήμα πίσω. Για πρώτη φορά η ανίκητη φρουρά του Λεωνίδα τραντάζεται από τα στίφη των βαρβάρων.
Την ώρα εκείνη την τόσο κρίσιμη ριχνόμαστε στη μάχη εμείς. Εμείς, οι επτακόσιοι εκλεκτοί από τις Θεσπιές. Θυσιάζουμε τάχιστα στον Έρωτα, ψάλουμε τον παιάνα και υψώνουμε στον αέρα τα δόρατα. Με μανία και με την ιαχή «Υιοί Ηρακλέους» πέφτουμε πάνω στον σαστισμένο εχθρό. Οι Πέρσες δέχονται μέσα σε μία μόνο στιγμή ένα τρομερό πλήγμα στο δεξί τους πλευρό. Από τη μεριά του Καλλίδρομου όρους, μία μαύρη φάλαγγα πολεμιστών έχει ήδη αρχίσει να κατακόβει τις μάζες των Αθανάτων.
Πιο φονικός απ’ όλους μας ο Διθύραμβος του Αρματίδη, ο θηριώδης αδερφός μας, που διαμελίζει ακαριαία όποιον σταθεί εμπρός του. Εκατοντάδες κορμιά πλημμυρίζουν με το αίμα τους το στενό των Θερμοπυλών. Οι Λακεδαιμόνιοι σαστίζουν στη θέα αυτής της απίστευτης εξέλιξης. Υπάρχουν και άλλοι Έλληνες που μάχονται σαν Σπαρτιάτες. Που υπομένουν στωικά τις πληγές. Που η φάλαγγά τους παραμένει συμπαγής μέσα σε ένα πλήθος χιλιάδων βαρβάρων. Η έπαρση των Λακώνων έχει κλονιστεί. Δε χρειάζεται τίποτε άλλο για να κρίνει την έκβαση της μάχης.
Σαν λέοντες επιστρέφουν στο πεδίο οι φρουροί της Σπάρτης. Σε μηδενικό χρόνο έχουν αλλάξει τα πάντα. Μία σφαγή χωρίς έλεος εξελίσσεται πλέον στις Θερμοπύλες. Δέκα χιλιάδες Αθάνατοι πνίγονται μέσα στο αίμα των συμπολεμιστών τους. Ο ίδιος ο Υδάρνης εγκαταλείπει πρώτος τη φρουρά του και τρέχει ντροπιασμένος στα μετόπισθεν. Η αντίσταση των ενωμένων Ελλήνων συνεχίζεται ακατάπαυστα για δεύτερη μέρα, την ώρα που ο Ήλιος χάνεται πίσω από την κορυφή του Καλλίδρομου όρους».


http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: