Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

10 δισ. το νέο πακέτο: Συνεχής αύξηση του χρέους - Ετοιμάζουν τον τάφο της Ελλάδας

10 δισ. το νέο πακέτο: Συνεχής αύξηση του χρέους - Ετοιμάζουν τον τάφο της Ελλάδας
Μέχρι σήμερα το τι μέλλει γενέσθαι για το ζήτημα του ελληνικού χρέους και των σχεδίων της τρόικας για την Ελλάδα αποτελούσε ένα, τρόπον τινά, «ταμπού», για το οποίο ουδείς τολμούσε να μιλήσει ανοιχτά. Την αρχή έκανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τώρα έρχεται ο Επίτροπος Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γκίντερ Ετινγκερ, να προσδιορίσει το ύψος αυτού του πακέτου. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Έτινγκερ θα είναι «λίγο περισσότερα από 10 δισ. ευρώ», ενώ σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους δεν έκλεισε το ζήτημα του «κουρέματος».
Βεβαίως, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το κάθε πακέτο βοήθειας που έχει δώσει η τρόικα, πάντα συνοδεύεται από ένα αντίστοιχο πακέτο μέτρων, που πλήττουν τους Έλληνες πολίτες. Αυτό μας δείχνει η μνημονιακή εμπειρία, οπότε οι Έλληνες θα πρέπει να αναμένουν συντόμως – πιθανόν αμέσως τις γερμανικές εκλογές – ένα νέο πακέτο επαίσχυντων μέτρων, ύψους «λίγο περισσότερα από 10 δισ. ευρώ».
Οι υπουργοί της κυβέρνησης, όμως, και ο πρωθυπουργός νομίζουν ότι απευθύνονται σε χαχόλους και ανόητους. Δεν εξηγείται αλλιώς η σημερινή δήλωση του Στουρνάρα ότι «δε μιλάμε για νέο μνημόνιο, αλλά για ένα πακέτο οικονομικής στήριξης, χωρίς νέους όρους». Δηλαδή αυτό που λέει ο Στουρνάρας στον Λαό είναι ότι έρχονται οι τροϊκανοί να μας χαρίσουν 10 δισ. ευρώ. Αυτό το λέει, βέβαια, μέχρι να έρθει η ώρα που θα προταθούν αυτά τα μέτρα και η κυβέρνηση θα ρεζιλευτεί για άλλη μια φορά από τις δηλώσεις τύπου «αυτά είναι τα τελευταία μέτρα», αλλά όπως λέει ο θυμόσοφος Λαός μας «ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται».
Το ερωτηματικό της όλης υποθέσεως είναι πως ο Επίτροπος Ενέργειας έκανε μία δήλωση σχετικά με την οικονομία, που ανάγκασε τον Υπουργό Οικονομικών να παραδεχτεί το ύψος του πακέτου. Μήπως επειδή η συμφωνία για το νέο πακέτο διέρχεται από το πεδίο ευθύνης του κ. Έτινγκερ και συνεπώς περιλαμβάνει το ξεπούλημα των υδρογονανθράκων μας έναντι πινακίου φακής; 
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: