Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

“Κότες” έγιναν τα... γεράκια του ΝΑΤΟ μπροστά στον Άσαντ

“Κότες” έγιναν τα... γεράκια του ΝΑΤΟ μπροστά στον Άσαντ
Ανέκρουσαν πρύμναν οι αμερικανοσιωνιστές εμπρός στο διπλό μέτωπο που ετοιμαζόντουσαν να ανοίξουν. Από την μία είχαν την βεβαιότητα ότι ο πόλεμος που θα επακολουθούσε θα ήταν ιδιαιτέρως δύσκολος και πολυέξοδος σε υλικό και προσωπικό. Από την άλλη μεριά οι «αποδείξεις» που παρουσίαζαν τα ΜΜΕ των αμερικανοσιωνιστών δεν είχαν καταφέρει να πείσουν κανέναν, αφού ήταν αυταπόδεικτα ψευδείς. Ακόμα και στις ίδιες τους τις χώρες οι αμερικανοσιωνιστές δεν κατάφεραν να διεξάγουν μία επιτυχή προπαγάνδα και διαπίστωσαν ότι οι πολίτες τους ήταν πεπεισμένοι ότι πρόκειται να διεξαχθεί ένα νέο φιάσκου τύπου «Ιράκ», όπου οι προ του πολέμου «αποδείξεις» για ύπαρξη όπλων μαζικής καταστροφής απεδείχθησαν προϊόν προπαγάνδας και η επιχείρηση αποκαλύφθηκε ως μία επιχείρηση γεωπολιτικού – γεωοικονομικού ιμπεριαλισμού και υφαρπαγής πετρελαϊκών κοιτασμάτων.
Χθες, λοιπόν, ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, έφερε στην βουλή του το θέμα της επέμβασης στην Συρία. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν ηττημένος μία φορά στο διπλωματικό επίπεδο, ύστερα από τις δηλώσεις της Κάρλας Ντε Πόντε, μέλους της επιτροπής του ΟΗΕ για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία, που ανέφερε ότι αν ρίφθηκαν χημικά στην Συρία, αυτά ρίφθηκαν από τους «αντάρτες» πράκτορες του αμερικανοσιωνισμού.  Αυτό είχε αναγκάσει την αγγλοσαξωνική πτέρυγα της «συμμαχίας» να ανασκευάσει την βεβαιότητα της για την όλη υπόθεση, μιλώντας πλέον για «πολύ πιθανή» ευθύνη του καθεστώτος Άσαντ.
Στην συνέχεια ηττήθηκε για άλλη μία φορά, αφού η πρόταση του απορρίφθηκε από την βουλή με 285 κατά, έναντι 272 ψήφους υπέρ. Το γεγονός αυτό τον ανάγκασε να βγει και να δηλώσει ότι θα σεβαστεί την απόφαση της βουλής αφού «είναι σαφές ότι το κοινοβούλιο, το οποίο αντικατοπτρίζει τις επιθυμίες του βρετανικού λαού, δεν θέλει να δει την εμπλοκή της χώρας στις στρατιωτικές δράσεις. Το καταλαβαίνω και η κυβέρνηση θα πράξει ανάλογα», όπως δήλωσε. Έσπευσε επίσης να διευκρινίσει ότι δεν σκοπεύει να παρακάμψει την ψήφο της Βουλής μέσω του βασιλικού προνομίου.
Λίγη ώρα μετά το "όχι" των βρετανών, η Γερμανία άλλαξε στάση και από τις δηλώσεις Μέρκελ της προηγούμενης εβδομάδας ότι θα ενέκρινε μία αμερικανοσιωνιστική επέμβαση στην Συρία γύρισε στις δηλώσεις του κίναιδου υπουργού εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, ότι η Γερμανία δεν εξετάζει το ενδεχόμενο εμπλοκής της σε μία τέτοια υπόθεση. 
Αυτά αποτέλεσαν απανωτά χαστούκια στα σχέδια των αμερικανοσιωνιστών, οι οποίοι δήλωσαν μέσω του αμερικανού υπουργού αμύνης Τσακ Χέιγκελ ότι «η προσέγγισή μας είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να βρούμε έναν διεθνή συνασπισμό που θα δράσει από κοινού. Και πιστεύω πως βλέπετε έναν αριθμό χωρών που δημόσια δηλώνουν τη θέση τους για τη χρήση χημικών όπλων». Αυτό δείχνει ότι οι αμερικανοί φοβούνται καθαρά να εμπλακούν μόνοι τους στην εν λόγω σύρραξη, αφού οι σύμμαχοι τους στην Αλ Κάιντα δεν αποτελούν αξιόμαχο υλικό και θα πυροδοτήσουν με την παρουσία τους αντιδράσεις στην αμερικανική κοινωνία. Άλλωστε σπανίως οι ντεσπεράντος δρουν μόνοι τους.
Το εξόχως σκανδαλώδες και προσβλητικό για την Ελλάδα είναι ότι οι Βενιζέλος και Αβραμόπουλος, μόλις χθες, επιβεβαίωναν την απόφαση τους να συμμετάσχει η Ελλάδα στο έγκλημα κατά της διεθνούς νομιμότητας, το οποίο ετοιμάζουν οι ΗΠΑ και οι νατοϊκοί τους σύμμαχοι. Το ποιον ρώτησαν, βέβαια, για την «απόφαση τους» είναι μία άλλη υπόθεση. Είναι σαφώς σκανδαλώδες δύο υπουργοί, δύο διαλυμένων και καταχρεωμένων κομμάτων να επιβάλλουν την άποψη τους στην Ελληνική Κοινωνία. Όμως είναι μία επιπλέον ξευτίλα κ. Αβραμόπουλε και κ. Βενιζέλο να δίνεις πρόθυμα «γη και ύδωρ» και μάλιστα δωρεάν και να μην το παίρνει κανείς.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: