Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Ο Σαλβίνι έβαλε οριστικό «λουκέτο» σε κέντρο λαθρομεταναστών

Ο Σαλβίνι έβαλε οριστικό «λουκέτο» σε κέντρο λαθρομεταναστών
Η Ιταλία διαθέτει μια κυβέρνηση, η οποία φαίνεται πως είναι αποφασισμένη στο να διαχειριστεί το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης όπως το συμφέρον της χώρας το απαιτεί και όχι όπως το επιθυμούν οι απανταχού «δικαιωματάκηδες», «αλληλέγγυοι» και «αντιρατσιστές».
Στα πλαίσια αυτά, έκλεισε την Τρίτη και επισήμως το μεγαλύτερο κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών στην Ευρώπη, που βρισκόταν στο Μίνεο κοντά στην Κατάνη της Σικελίας, παρουσία του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι. «Τηρήσαμε την υπόσχεσή μας» είχε δηλώσει περιχαρής ο Σαλβίνι πριν από μία εβδομάδα, όταν ολοκληρώθηκε η μεταφορά και των τελευταίων μεταναστών σε άλλο –επίσης τεράστιο_ κέντρο υποδοχής, στην Καλαβρία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από πέντε χρόνια οι λαθρομετανάστες που διέμεναν στο Μίνεο ξεπερνούσαν τους 4.000. Έκτοτε ο αριθμός τους μειωνόταν, με αποτέλεσμα τον Ιούνιο του 2018, όταν ο Σαλβίνι ανέλαβε το υπουργείο Εσωτερικών, να μην ξεπερνούν τους 2.500.
Όποιοι στην Ελλάδα αναμένουν ανάλογες κινήσεις από την νέα κυβέρνηση της ΝΔ, είναι εμφανές ότι έχουν επηρεαστεί από τα συμπτώματα της έντονης ζέστης των τελευταίων ημερών…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: