Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥΣ ΝΑΟΥΣ

Άρθρο στην εθνική εφημερίδα «Εμπρός»
Η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων βίας κατά των Χριστιανών  εξαιτίας του ισλαμικού φονταμενταλισμού είναι αδιαμφισβήτητη. Στην Ευρώπη, στην Ασία, στην Αμερική και την Αφρική έχουν καταγραφεί δεκάδες επιθέσεις. Εκτός από τον συμβολικό χαρακτήρα του ιερού πολέμου που έχει ξεκινήσει το Ισλάμ κατά του Χριστιανισμού, αποτέλεσμα των επιθέσεων είναι η απώλεια δεκάδων ανθρωπίνων ζωών.

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥΣ ΝΑΟΥΣ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Στις 9 Απριλίου 2017 (ανήμερα της Κυριακής των Βαΐων) σημειώθηκε στην Αλεξάνδρεια και στο Κάιρο της Αιγύπτου διπλή επίθεση σε ιερούς ναούς της Κοπτικής Εκκλησίας. Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση εντός της κοπτικής εκκλησίας προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου στην πόλη Τάντα, 120χλμ βόρεια του Καΐρου.  Την ίδια μέρα, οι ισλαμιστές τρομοκράτες επιτέθηκαν σε έτερη κοπτική εκκλησίας και μάλιστα στην έδρα της Κοπτικής Εκκλησίας, στην πόλη της Αλεξάνδρειας. Συγκεκριμένα οι τρομοκράτες ακολούθησαν την τακτική της λεγόμενης επιθέσεως αυτοκτονίας. Η συγκεκριμένη εκκλησία απέχει ελάχιστα από την έδρας του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου της Αλεξάνδρειας.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν τότε στη δημοσιότητα σε περίπου 13 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών και σε δεκάδες οι τραυματίες. Οι εκπρόσωποι των Χριστιανικών Εκκλησιών, ανεξαρτήτου δόγματος, καταδίκασαν τις επιθέσεις και εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους στο «άκουσμα» των επιθέσεων.
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις με τουλάχιστον 40 νεκρούς στις δύο εκκλησίες των Κοπτών στην Αίγυπτο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων που ελέγχει (AMAQ).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Το 2017 πάνω από 200 εκκλησίες και χριστιανικά σύμβολα καταστράφηκαν μερικώς ή ολοσχερώς στη Γερμανία. Παρά ταύτα το γερμανικό κράτος με επικεφαλής την Μέρκελ συνεχίζει να ποιεί την νήσσα και δεν αντιδρά στο αντιχριστιανικό κύμα μίσους.
Μόλις την περασμένη Κυριακή (21-4-2019) τουλάχιστον 24 άτομα τραυματίστηκαν, όταν ένας άγνωστος εισέβαλε στην εκκλησία του Αγίου Παύλου στο Μόναχο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας και φωνάζοντας τη γνωστή ιαχή «Αλλαχού»  εκτόξευσε φωτοβολίδες. Από τις φλόγες από τα πυροτεχνήματα τραυματίστηκαν τουλάχιστον 24 άτομα που παρακολουθούσαν τη λειτουργία.
ΓΑΛΛΙΑ
Τουλάχιστον δέκα περιστατικά βανδαλισμού έχουν καταγραφεί από τις αρχές του Φεβρουαρίου στη γαλλική επικράτεια, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για πράξεις που αφορούν βεβηλώσεις ναών, εμπρηστικές επιθέσεις, ακόμη και εναπόθεση  ανθρώπινων περιττωμάτων εντός των χώρων των ιερών ναών. Μία από τις πρώτες επιθέσεις σημειώθηκαν στις 4 Φεβρουαρίου, στον ιερό ναό του Αγίου Νικόλα, όπου καταστράφηκε άγαλμα της Παρθένου Μαρίας του 19ου αιώνα. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη εκκλησία σημειώθηκαν τρία περιστατικά βεβηλώσεων σε διάστημα μόλις 10 ημερών. Ταυτόχρονα, άγνωστοι έκλεψαν και εν συνεχεία πέταξαν στους παρακείμενους δρόμους διάφορα αντικείμενα από εκκλησία στη Ντιζόν, 175 μίλια νοτιοανατολικά του Παρισιού.
Η ισλαμική τρομοκρατία και η γενικευμένη επίθεση εναντίον του Χριστιανισμού  αποτελεί σημείο των καιρών.. και αποδεικνύει ότι η μισαλλοδοξία και η βία αποσκοπούν αφενός στον εκφοβισμό των πιστών και αφετέρου στην θρησκευτική εξάπλωση του Ισλάμ στην Γηραιά Ήπειρο.          

 Φ.Μ.
https://ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: