Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Γ. Γερμενής: Το κράτος του ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορεί για τους πυρόπληκτους στο Μάτι - ΒΙΝΤΕΟ

O συναγωνιστής και βουλευτής Β’ Αθηνών Γιώργος Γερμενής τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της βουλής σχετικά με την κύρωση της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και των συνεκτελεστών της διαθήκης της Ελισάβετ Παπαγιαννοπούλου αρχικά σχολίασε πως η Βουλή θα μπορούσε να ολοκληρώσει την κύρωση μέσα σε μισή ώρα, όμως όλες οι πτέρυγες την μετέτρεψαν σε νομοσχέδιο για να συζητήσουμε ξανά για ένα σωρό τροπολογίες.
«Στο παρελθόν βέβαια η Αριστερά για δωρεές τέτοιου είδους διατηρούσε ιδεοληψίες. Θυμόμαστε το 2014, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ καταψήφιζαν μαζί τη δωρεά για ανέγερση ξενώνα για τη φιλοξενία συγγενών καρκινοπαθών. Προφανώς τώρα αφήνετε πίσω τις ιδεοληψίες σας, αφού η βούληση ιδιωτών δίνει λύσεις και βοηθά αποτελεσματικά εκεί που το κράτος κακώς ή καλώς δεν μπορεί να βοηθήσει. Εσείς τώρα εκεί που κατακρίνατε και λοιδορούσατε ως Αντιπολίτευση κάποιους ανθρώπους που έχουν κάποια οικονομική επιφάνεια, τώρα είσαστε στη δύσκολη θέση να πηγαίνετε να κάνετε και διακοπές στα κότερά τους», ανέφερε μεταξύ άλλων.  
Σχετικά με την τροπολογία για το Μάτι κατήγγειλε την κυβέρνησημ λέγοντας πως: "Θα έπρεπε να ντρέπεστε, γιατί εκεί είχαμε εκατό νεκρούς. Έχουμε μια ολόκληρη περιοχή η οποία έχει γίνει ακατάλληλη πια και τώρα ζητάτε σε αυτούς τους ανθρώπους να έχουν οικοδομικές άδειες και να τις πληρώσουν από την τσέπη τους, φυσικά. Πολλοί απ’ αυτούς έχουν χάσει τα χαρτιά τους, τα οποία έχουν καεί και πρέπει να μπουν πάλι σε διαδικασίες.
Κάποιες οικοδομές έγιναν τη δεκαετία του ’60, που όλοι γνωρίζουμε καλώς ή κακώς πώς έγιναν και πού χτίστηκαν. Όταν ένας άνθρωπος έχει ένα σπίτι εκεί πενήντα χρόνια, το έχει κληρονομήσει από τον πατέρα του ή τον παππού του, τι αλλαγές ζητάτε να κάνει; Είχε μία οικοδομή ο άνθρωπος, ένα σπίτι, υπήρχε ένα πρόβλημα το οποίο το γνωρίζαμε όλοι στην περιοχή, καταστράφηκε όλη η περιοχή και αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε μια οικοδομή.
Κλείνοντας, τόνισε πως το κράτος του ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορεί για τους πυρόπληκτους στο Μάτι και κάλεσε όλους τους βουλευτές να μεταβούν στην περιοχή, ώστε να δουν το μέγεθος της καταστροφής.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: