Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Άνοδος του Ισπανικού εθνικισμού

SpanishStateFlag
Περίπου 3 από τα 34 εκατομμύρια ψηφοφόρων της Ισπανίας, είναι διατεθειμένοι να ψηφίσουν μια σειρά από κόμματα με εθνικιστικό, αντι-λαθρομεταναστευτικό και εθνοκεντρικό χαρακτήρα.
Η άνοδος των εθνικιστικών θέσεων θεωρείται αναμενόμενη στην Ισπανία η οποία μαστίζεται από τις εισβολές αλλοφύλων ,από σκάνδαλα διαφθοράς και βαθύτατη κρίση αξιών και ηθικής. Το πρόβλημα για την Ισπανική άκρα δεξιά όμως, είναι διπλό. Από την μία το δεξιό κόμμα PP (Partido Popular), το αντίστοιχο της Νέας Δημοκρατίας στην χώρα, ασκεί έλεγχο και επιρροή στην άκρα δεξιά, ελέγχοντας αρκετά από τα στελέχη της και υιοθετώντας σε έναν βαθμό ορισμένες θέσεις της, κυρίως ενάντια στην αριστερά. Από την άλλη το πρόβλημα των διαφόρων αυτονομιστικών τάσεων δεν επιτρέπει την συγκρότηση ενός συμπαγούς ή ισχυρού εθνικιστικού κινήματος όπως πχ στην Γαλλία κλπ.
Σε μια χώρα στην οποία οι εθνικιστές άφησαν ανεξίτηλα το σημάδι τους, με ηγέτες όπως ο Φράνκο , ο Χοσέ Αντόνιο , ο Σάντος και κινήματα όπως των Καρλιστών, των Εθνικιστών και άλλων, υπάρχουν οι απαραίτητες βάσεις για την δημιουργία νέων πολιτικών θέσεων ικανών να απαντήσουν στις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης.
http://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: