Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Δεν αποτελεί προϊόν υποκλοπής το βίντεο Κασιδιάρη σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο


Πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν από χθες μετά τη βόμβα μεγατόνων που έσκασε από τις αποκαλύψεις Μπαλτάκου!

Ορισμένοι έσπευσαν ταχέως να μιλήσουν για προϊόν υποκλοπής από τον Ηλία Κασιδιάρη, ενώ σε δελτίο ειδήσεων μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού στο σχετικό ρεπορτάζ, έγινε λόγος ακόμη και για μαφιόζικη μέθοδο του εκπρόσωπου Τύπου της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να εξασφαλίσει το βίντεο με τα όσα είπε ο πρώην γ.γ. του υπουργικού συμβουλίου.

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και στη σωστή τους διάσταση, δεν υφίσταται καμία παράνομη πράξη από τον Ηλία Κασιδιάρη, αφού σύμφωνα με την απόφαση 70α/2000 του Αρείου Πάγου: 

«Παράνομο κρίνεται ένα προϊόν "υποκλοπής", είτε ηχητικό, είτε οπτικοακουστικό,μόνο όταν αυτό χρησιμοποιείται εναντίον του κατηγορουμένου. Ο κατηγορούμενος προκειμένου να αποδείξει την αθωότητα του, έχει το δικαίωμα από το νόμο και τη νομολογία, να προσκομίζει οποιοδήποτε υλικό με το οποίο μπορεί να αποδείξει την αθωότητά του».

Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως το βίντεο με τη συνομιλία του Τάκη Μπαλτάκου με τον Ηλία Κασιδιάρη, έχει σταλεί από τη ΧΑ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο αποτελεί πλέον μέρος της συγκεκριμένης δικογραφίας και ως εκ τούτου δεν υπάρχει θέμα υποκλοπής, αλλά χρήση δημοσίου εγγράφου. 
http://eleftherologion.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: