Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Η ΤΣΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ...


Στο πλευρό του Νίκου Δήμου για τις θέσεις που εξέφρασε αναφορικά με το Άγιο Φώς τάσσεται ο Πέτρος Τατσόπουλος με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής τονίζει πως παρόμοια ζητήματα εγείρονται όσο δεν πραγματοποιείται ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας ενώ κατηγορεί τον κ. Δήμου για τον χρόνο που επέλεξε να τοποθετηθεί επί του θέματος.

«Το προαπαιτούμενο για να μην πατάμε διαρκώς την μπανανόφλουδα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο χωρισμός της Εκκλησίας από το Κράτος. Όσο δεν επιτελείται αυτό το προαπαιτούμενο, όποτε σηκώνεται θέμα, σήμερα για το Άγιο φως, μεθαύριο για τα 12 Ευαγγέλια, οτιδήποτε, όσο δεν χωρίζεται το Κράτος από την Εκκλησία, οποιαδήποτε συζήτηση μπαίνει αυτομάτως στο χώρο της βλασφημίας.

Μαθητή γυμνασίου να ρωτήσεις, θα σου πει ότι έχουν ειδωλολατρική καταγωγή τα περισσότερα, συμπεριλαμβανομένων των Χριστουγέννων των ίδιων. Ένα δογματικό σύμβολο το δεχόμαστε με τιμές αρχηγού κράτους, το οποίο αν το σκεφτεί κανείς, είναι αστείο. Το αν πρέπει το Άγιο Φως να υπάρχει αυτή η οικονομική αιμορραγία κάθε χρόνο; Ο άλλος σου λέει «αυτό σε μάρανε;».

Βγήκε ο της Θεσσαλονίκης και είπε «αυτό σας μάρανε». Από εκεί θα αρχίσουμε την οικονομία; Δεν την αρχίζουμε από εκεί την οικονομία, την αρχίζουμε από κάτι άλλο. Αν κατηγορώ για κάτι τον Δήμου, μόνο για έναν τον κατηγορώ: για bad timing, ότι το είπε με την προβοκατόρικη εκείνη διάσταση. Ήρθε ξανά στην επιφάνεια μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα».

Παράλληλα, ο κ. Τατσόπουλος αποκάλυψε πως έχει επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας ευγενικός άνθρωπος που μιλάει ακόμα και με τον Μπαλτάκο.

«(Αν τον δω), θα του πω γεια, αλίμονο. Εδώ του λέει ο Μπαλτάκος, δεν θα πω εγώ; Είναι ευγενικός άνθρωπος και λέει γεια σε όλους και τον έχετε παρεξηγήσει». enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: