Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Μέρκελ: Ξεχάστε πολεμικές αποζημιώσεις και κατοχικό δάνειο - Με Σαμαρά πρωθυπουργό ετοιμαστείτε για αιώνιο μνημόνιο

Μέρκελ: Ξεχάστε πολεμικές αποζημιώσεις και κατοχικό δάνειο - Με Σαμαρά πρωθυπουργό ετοιμαστείτε για αιώνιο μνημόνιο
Στην επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα ο Σαμαράς δεν έθεσε κανένα από τα ουσιώδη ζητήματα, που έπρεπε να θέσει ένας πρωθυπουργός της  Ελλάδος. Όσα χρόνια και αν περάσουν νομικώς και ηθικώς δεν παραγράφεται το αίτημα της Ελλάδος για τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο. Παρότι δεν έχουν ζητηθεί από καμία κυβέρνηση του τόπου εδώ και σαράντα χρόνια, τα εν λόγω ζητήματα παραμένουν ανοιχτά και ζέοντα μέχρι την ικανοποίηση τους.
Ο Σαμαράς στην επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα αρκέστηκε στις επικύψεις και στην λογοκρισία των άρθρων που αποκάλυπταν τα λεγόμενα της Μέρκελ, που σχετιζόντουσαν ευθέως με τη συνέχεια της λιτότητας στον τόπο. Σύμφωνα με αποκαλύψεις εφημερίδας, που δημοσιεύονται σήμερα, ο λόγος που  ο Σαμαράς δεν έθεσε αυτό το, πρωτίστως ηθικό, θέμα στην Μέρκελ, είναι επειδή η Γερμανία το θεωρεί λήξαν, όπως το θεωρεί και ο υποτακτικός της Μέρκελ, Σαμαράς.
"Δεν μπορεί να υπάρξει καμία διαδικασία στην οποία οι κυβερνήσεις ή μεμονωμένα μέλη τους, όπως οι υπουργοί Εξωτερικών, θα διαπραγματευτούν για το θέμα αυτό", δήλωσε εκπρόσωπος της Μέρκελ σε δημοσιογράφο. Η άποψη αυτή αποτελεί βεβαίως ύβρι εναντίον των νεκρών Ελλήνων, αλλά και της Ιστορίας. Είναι δε ανιστόρητη και ιστορικά, αφού η Γερμανία συνεχίζει και πληρώνει πολεμικές αποζημιώσεις προς όλες τις χώρες και ιδιαιτέρως προς το Ισραήλ.
Εφόσον πληρώνεται το Ισραήλ, αυτοδίκαια θα πρέπει να πληρωθούν και οι Ελληνικές απαιτήσεις, αφού αποδεικνύεται εμπράκτως ότι δεν έχουν παραγραφεί. Αυτό πέρα από τα πλείστα νομικά επιχειρήματα που συνηγορούν σε αυτό. Οι υπόγειες συμφωνίες που έκανε ο Σαμαράς με την Μέρκελ, προκειμένου να λάβει στήριξη για τις ευρωεκλογές προφανώς και δεν απασχολούν τους Έλληνες, οι οποίοι απαιτούν την επιστροφή των χρωστουμένων από την Γερμανία.
ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ: Κατά την διάρκεια της κατοχής οι γερμανικός στρατός λάμβανε χρήματα υπό μορφή δανείου από την Τράπεζα της Ελλάδος (εκτός των κατασχέσεων και των καταστροφών που υπέστη ο Ελληνισμός). Το χρέος τους αυτό οι Γερμανοί το αναγνώρισαν και μάλιστα πριν τη λήξη του πολέμου ξεκίνησαν να το αποπληρώνουν. Στην Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων το 1946 το κατοχικό χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα ανήρχετο σε 100 δισ. ευρώ. Από τότε έπαυσε το άτοκο της οφειλής και με την προσθήκη ενός συμβολικού επιτοκίου, το χρέος σήμερα ανέρχεται σε 510 δισ. ευρώ. Υπάρχουν βεβαίως και άλλες εκτιμήσεις έγκριτων ευρωπαίων οικονομολόγων που κάνουν λόγο για 575 δισ. ευρώ (Jacques Delpla στην εφημερίδα Les Echos – 23/6/11). 
Η Χρυσή Αυγή στοχεύει στην δυναμική διεκδίκηση του κατοχικού δανείου από την γερμανική κυβέρνηση, η οποία άλλωστε ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τη φούσκα του ελληνικού χρέους. Τα εύκολα δανεικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης που λάμβανε η Ελλάς τις τελευταίες δεκαετίες έδωσαν ζωή στη γερμανική εξαγωγική βιομηχανία και μέχρι σήμερα αποπληρώνονται με άθλιους τοκογλυφικούς όρους. Μόνο μία αληθινά εθνική ηγεσία μπορεί να διεκδικήσει τα δίκαια της Ελλάδος και τον συμψηφισμό του χρέους μας προς την Γερμανία με το κατοχικό δάνειο.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: