Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Έρευνες σε Αιγαίο και Κύπρο ανακοίνωσε η Άγκυρα


Έρευνες σε Αιγαίο και Κύπρο ανακοίνωσε η Άγκυρα
Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση παλεύει εναγωνίως για να ξεπουλήσει κάθε κομμάτι της εθνικής μας περιουσίας, η αντίστοιχη τουρκική προχωρά σε βήματα εις βάρος μεν του σεβασμού στο διεθνές δίκαιο, προς το συμφέρον δε του τουρκικού λαού. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Χουριέτ» αναφέρει πως η τουρκική κυβέρνηση προτίθεται να ξεκινήσει τις έρευνες για την ύπαρξη πετρελαίου στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, περί τον μήνα Μάιο.
Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει πως οι έρευνες θα διεξαχθούν από το σεισμογραφικό σκάφος «Πολάρκους», το οποίο οι Τούρκοι αγόρασαν πρόσφατα από την Νορβηγία. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, καθορίζονται και οι περιοχές ερευνών για ύπαρξη υδρογονανθράκων. Μεταξύ των περιοχών, συμπεριλαμβάνονται ορισμένες οι οποίες βρίσκονται εντός των οικοπέδων 1,4,5,6,7,12 της ανακηρυχθείσης κυπριακής ΑΟΖ, ενώ έρευνες έχουν εξαγγελθεί και για περιοχές κοντά στο Καστελόριζο.
Γίνεται εύκολα αντιληπτό, πως η δημοσιοποίηση των τουρκικών προθέσεων, θα προκαλέσει νέα ανησυχία στην ήδη ενδοτική κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία περιορίζεται στο να καθησυχάζει την Τουρκία, εις ό,τι αφορά το αναφαίρετο ελληνικό δικαίωμα της ανακήρυξης ΑΟΖ. Στην αντίπερα όχθη, η τακτική της Άγκυρας λαμβάνει ολοένα και εντονότερο επιθετικό χαρακτήρα, εκμεταλλευόμενη την αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης να διασφαλίσει τα εθνικά συμφέροντα.
Κι ενώ η Τουρκία προχωρά σε φρενήρεις εξοπλισμούς και εξαγγέλλει έρευνες ακόμη και σε ελληνικά χωρικά ύδατα, η ψοφοδεής κυβέρνηση Σαμαρά γυροφέρνει ανά τον κόσμο τον «δίσκο της επαιτείας», γυρεύοντας κεφάλαια για να κατασβήσει την ακόρεστη τοκογλυφική δίψα των δανειστών, απεμπολώντας τα απαράγραπτα, συμφώνως προς το διεθνές δίκαιο, ελληνικά εθνικά συμφέροντα. Όλα δείχνουν ότι η ερχόμενη άνοιξη θα αποτελέσει ένα θερμό χρονικό διάστημα, στο οποίο θα συντελεστούν εξελίξεις ικανές να πλήξουν ανεπανόρθωτα τις εθνικές θέσεις, εάν η τριμερής συγκυβέρνηση, συνεχίσει στο μοτίβο της υποχώρησης και της ηττοπάθειας.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: