Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Νέα εξέγερση λαθρομεταναστών στον Έβρο... Έσπαγαν πλακάκια και τα πετούσαν στους αστυνομικούς...!!



Η επέμβαση των ΜΑΤ προκειμένου να καταστείλουν την εξέγερση των λαθρομεταναστών στο κέντρο κράτησης του Φυλακίου Έβρου απαιτήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στον Έβρο, όταν οι κρατούμενοι λαθρομετανάστες προχώρησαν σε εκτεταμένη διαμαρτυρία μέσα στα κελιά τους.

Οι λαθρομετανάστες ξεκίνησαν να διαμαρτύρονται για την παράταση του χρόνου κράτησής τους, που ξεπερνά τους 5 μήνες, μετά και την αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας κράτησής τους. Οκτώ εξ’ αυτών συνελήφθησαν ως υπαίτιοι των κινητοποιήσεων ενώ είναι η δεύτερη εξέγερση που καταγράφεται το συγκεκριμένο κέντρο κράτησης μέσα σε μόλις λίγους μήνες.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι λαθρομετανάστες που βρίσκονταν μέσα στα κελιά τους άρχισαν να σπάνε πλακάκια και στη συνέχεια να τα πετάνε προς τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση κινητοποίηση ισχυρώς αστυνομικών δυνάμεων ώστε να αποφευχθούν επεισόδια αντίστοιχα με αυτά που σημειώθηκαν στη Κομοτηνή, πρόσφατα, όταν η εξέγερση των λαθρομεταναστών άφησε πίσω της συντρίμμια και δύο τραυματίες αστυνομικούς.

Η κατάσταση εκτονώθηκε άμεσα χωρίς η εξέγερση να ξεφύγει του ελέγχου.

thrakitoday

Δεν υπάρχουν σχόλια: