Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Καταδικάζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε λουκέτα


Καταδικάζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε λουκέτα
Είναι πανθομολογούμενο ότι οι μικρομεσαίοι ελεύθεροι επαγγελματίες υπήρξαν η ατμομηχανή (ή άλλως τα «υποζύγια») της ελληνικής οικονομίας κατά τη μεταπολίτευση. Άνθρωποι σκληρά εργαζόμενοι, κέρδιζαν το ψωμί τους με αξιοπρέπεια και με τον τίμιο ιδρώτα τους. Δεν ζήτησαν χάρη από κανέναν και δεν ήταν κρατικοδίαιτοι.
Με το άρθρο 25 του ν. 3846/2010, η τότε Κυβέρνηση Παπανδρέου υποχρέωσε μεγάλο αριθμό ελεύθερων επαγγελματιών που ασκούν τη δραστηριότητά τους σε περιοχές κάτω των 2000 κατοίκων (ή 1000 στους έξι νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Κορινθίας, Αχαΐας και Θεσσαλονίκης ή σε νησιά κάτω των 3.100 κατοίκων) και υπάγονταν μέχρι τότε στην ασφάλιση του Ο.Γ.Α., να ασφαλιστεί στον Ο.Α.Ε.Ε. Με δεδομένο το αυξημένο κόστος ασφάλισης στον Ο.Α.Ε.Ε. (πρώην Τ.Ε.Β.Ε.) και την κάθετη πτώση των εσόδων τους (μέχρι του σημείου του μηδενισμού για ορισμένους), αυτή η ρύθμιση καταδικάζει ουσιαστικά σε επαγγελματικό αφανισμό πολλούς εξ αυτών.
Ο Συναγωνιστής και Βουλευτής Ευβοίας Νικόλαος Μίχος, εκφράζοντας το δίκαιο αίτημα των συμπατριωτών μας, υπέβαλε σχετική ερώτηση στον Υπουργό Εργασίας, ζητώντας να αντικατασταθεί επί το ευνοϊκότερον η εν λόγω διάταξη ή έστω να ανασταλεί η εφαρμογή της για κάποια χρόνια. Δυστυχώς όμως, η αναλγησία της Συγκυβέρνησης εκδηλώθηκε και σε αυτό το ζήτημα. Ο κ. Βρούτσης στην απάντησή του υπερασπίστηκε την ανωτέρω διάταξη λέγοντας ότι «διόρθωσε στρεβλώσεις και καταστρατηγήσεις του νόμου» και ότι μετά από τρία χρόνια οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να επανακριθούν για την ασφάλισή τους στον ΟΓΑ! Σε τρία χρόνια, κύριοι Υπουργοί της Συγκυβέρνησης, είναι σίγουρο ότι οι επαγγελματίες αυτοί στο σύνολό τους θα έχουν βάλει λουκέτο στις επιχειρήσεις τους. Αρνείστε να κατέβετε από τους θρόνους σας και να αφουγκραστείτε τα προβλήματα του απλού λαού. Όμως η οργή φουσκώνει και δεν θα αργήσει να ξεσπάσει!  
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: