Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Πρόκληση Νετανιάχου:«Αν επιτεθεί η Χεζμπολάχ θα προκληθεί καταστροφή στο Λίβανο»

 

«Αν στοχεύσουν το Ισραήλ θα πάμε στο κεφάλι του φιδιού, που είναι το Ιράν», είπε ο Νιρ Μπαρκάτ, υπουργός Οικονομίας του Ισραήλ, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην Daily Mail. Στις εμπρηστικές του δηλώσεις ο Μπαρκάτ προειδοποίησε ότι το Ισραήλ όχι μόνο θα «εξοντώσει τη Χεζμπολάχ», αν πιστεύει ότι η τρομοκρατική ομάδα ανοίγει «βόρειο μέτωπο», αλλά και ότι θα βάλουν «στο στόχαστρο το Ιράν». 

«Το σχέδιο του Ιράν είναι να επιτεθεί στο Ισραήλ σε όλα τα μέτωπα. Αν διαπιστώσουμε ότι σκοπεύουν να στοχεύσουν το Ισραήλ, δεν θα ανταποδώσουμε μόνο σε αυτά τα μέτωπα, αλλά θα πάμε στο κεφάλι του φιδιού, που είναι το Ιράν. Δεν πρόκειται να κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια, θα φροντίσουμε να πληρώσουν βαρύ τίμημα αν ανοίξουν το βόρειο μέτωπο. Το πολύ σαφές μήνυμα είναι ότι θα κυνηγήσουμε και τους επικεφαλής του Ιράν. Πότε θα το κάνουμε αυτό; Όταν το αποφασίσουμε», υπογράμμισε ο Μπαρκάτ. 

«Το Ισραήλ έχει ένα πολύ σαφές μήνυμα προς τους εχθρούς του. Τους λέμε, κοιτάξτε τι συμβαίνει στη Γάζα. Θα έχετε την ίδια μεταχείριση αν μας επιτεθείτε. Θα σας εξαφανίσουμε από προσώπου γης». 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, o Iσραηλινός υπουργός Οικονομικών, δήλωσε ότι η Χεζμπολάχ «δεν θα κλιμακώσει χωρίς την εντολή του Ιράν», προσθέτοντας: «Με πολλούς τρόπους… η Χεζμπολάχ είναι το Ιράν».

https://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: