Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

Νέα αιφνιδιαστική κίνηση της Χαμάς: Κατάφερε να στείλει νέες ενισχύσεις στην Σντερότ – Μάχες με τους Ισραηλινούς στο κέντρο της πόλης!

 

Την στιγμή που το ισραηλινό επιτελείο είχε στρέψει όλη την προσοχή του στην Ασκελόν με το τελεσίγραφο της Χαμάς που κατέληξε στην εκτόξευση εκατοντάδων ρουκετών οι Παλαιστίνιοι μαχητές σε μια κίνηση έκπληξη για τους Ισραηλινούς ξαναμπήκαν στην πόλη Σντερότ που είχαν χτυπήσει και την πρώτη ημέρα.

Μπορεί ο ισραηλινός στρατός να είχε σχεδόν εκκαθαρίσει την πόλη ενώ 35 τάγματα έχουν εγκαταστήσει προφυλακές γύρω από ολόκληρη την Γάζα αλλά η Χαμάς έδειχνε να το περίμενε και αυτό και να περνά στην αντεπίθεση με την αποστολή δεκάδων μαχητών μέσα από την Γάζα προς τις πόλεις Μεφαλσίμ και Σντερότ, με μάχες να σημειώνονται ακόμα και στο κέντρο της δεύτερης.

Οι ισραηλινοί έχουν αναγκαστεί να υποχωρήσουν για ανασύνταξη και να προσπαθήσουν να ανακαταλάβουν εκ νέου την πόλη των 40.000 καλώντας όσους πολίτες έχουν απομείνει να παραμείνουν κλεισμένοι και τους Παλαιστινίους να οχυρώνονται υποστηριζόμενοι από ρίψεις ρουκετών που εκτοξεύονται κατά κάθε κίνησης βαρέως υλικού των Ισραηλινών.

Για ακόμα μία φορά ο αιφνιδιασμός της ισραηλινής ηγεσίας προκαλεί προβληματισμούς ενώ δείχνει ότι η Χαμάς έχει οργανώσει ακόμα ένα σχέδιο με σκοπό να φθείρει τον ισραηλινό στρατό σε ατέρμονες μάχες σε κατοικημένες περιοχές κρατώντας τον μακριά από την Γάζα ενώ παράλληλα το ισραηλινό επιτελείο αρχίζει να έχει δεύτερες σκέψεις καθώς όταν δυσκολεύεται να θέσει μετά από 4 ημέρες μια μικρή πόλη (και μάλιστα ισραηλινή) υπό τον έλεγχό της αναρωτιούνται τι θα γίνει αν επιχειρήσουν στην Γάζα (των τούνελ και οχυρώσεων) των 2+ εκατομμυρίων κατοίκων.

Όπως δήλωσε το πρωί της Τρίτης εκπρόσωπος των IDF, κοντά στη λωρίδα της Γάζας έχουν αναπτυχθεί 35 τάγματα ενώ παράλληλα δημιουργούνται υποδομές «για μελλοντικές επιχειρήσεις» αλλά δείχνουν να χρειάζονται περισσότερες δυνάμεις.

Λίγο πριν τις 11 το πρωί, δε, έγινε γνωστό ότι η ισραηλινή κυβέρνηση έδωσε το «πράσινο φως» για την κινητοποίηση 360.000 εφέδρων, αριθμός αυξημένος κατά περίπου 60.000 σε σχέση με τις πληροφορίες της Δευτέρας.

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, πραγματοποιούνται ειδικές πτήσεις από την ισραηλινή πολεμική αεροπορία για τον επαναπατρισμό ισραηλινών εφέδρων από χώρες του εξωτερικού.

https://www.pronews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: