Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

Παραίτηση αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ λόγω στρατιωτικής βοήθειας προς το Ισραήλ!

 

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που παραιτήθηκε λόγω στρατιωτικής βοήθειας προς το Ισραήλ καταγγέλλει την «προθυμία να εγκαταλείψουμε τις αξίες μας» Ο πρώην αξιωματούχος Τζος Πολ δήλωσε ότι ζήτησε μια «ειλικρινή συζήτηση» για τη βοήθεια των ΗΠΑ προς το Ισραήλ.  

Ο πρώην αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζος Πολ με ένα άρθρο των απόψεων του στην Washington Post μετά την παραίτησή του από την εργασία του και μετά την ανακοίνωση του προέδρου Μπάιντεν για υλική υποστήριξη προς το Ισραήλ, ανακοίνωσε, ότι θα παραιτηθεί λόγω μιας «πολιτικής διαφωνίας σχετικά με τη συνεχιζόμενη θανατηφόρα βοήθειά μας προς το Ισραήλ».  «Δεν μπορώ να εργαστώ για να υποστηρίξω μια σειρά σημαντικών πολιτικών αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένης της εσπευσμένης μεταφοράς περισσότερων όπλων στη μία πλευρά της σύγκρουσης, που πιστεύω ότι είναι κοντόφθαλμες, καταστροφικές, άδικες και αντιφατικές με τις ίδιες τις αξίες που ασπαζόμαστε δημόσια», έγραψε στο LinkedIn. 

Σε ένα άρθρο του για την Washington Post, ο Πολ έγραψε ότι εργάστηκε στο γραφείο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ «υπεύθυνο για τις μεταφορές όπλων και τη βοήθεια ασφαλείας σε ξένες κυβερνήσεις». «Συμμετείχα σε πολλές περίπλοκες και ηθικά προκλητικές συζητήσεις σχετικά με το τι όπλα να στείλω πού. Αυτό που δεν είχα δει μέχρι αυτόν τον μήνα, ωστόσο, ήταν μια περίπλοκη και ηθικά προκλητική μεταφορά ελλείψει συζήτησης», έγραψε. 

Ο Πολ έχει επανειλημμένα καταδικάσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ, αλλά έγραψε στο άρθρο του ότι ενώ το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, «το ιστορικό της χώρας πάνω από μισή ντουζίνα μεγάλες συγκρούσεις τα τελευταία 15 χρόνια δείχνει ότι χιλιάδες Παλαιστίνιοι πολίτες θα πεθάνουν στη διαδικασία». Ο πρώην αξιωματούχος είπε ότι προέτρεψε σε μια «ειλικρινή συζήτηση» σχετικά με τα αιτήματα του Ισραήλ για πυρομαχικά. «Αυτά τα αιτήματα άξιζαν την προσοχή που θα δίναμε σε οποιοδήποτε μεγάλο πακέτο όπλων και προέτρεψα για μια ειλικρινή συζήτηση. Η παρότρυνσή μου αντιμετωπίστηκε με σιωπή – και τη σαφή κατεύθυνση ότι έπρεπε να κινηθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να ικανοποιήσουμε τα αιτήματα του Ισραήλ», έγραψε. 

Πρόσθεσε επίσης ότι το Κογκρέσο έχει μπλοκάρει τις πωλήσεις όπλων σε μέρη με «αμφισβητήσιμα αρχεία ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και είπε ότι η διαχείριση των ανησυχιών γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα και το αίτημα πυρομαχικών των συμμάχων των ΗΠΑ ήταν στάνταρ για την ολοκλήρωση μιας μεταφοράς όπλων.  Ο Πολ ανέφερε τις «οργισμένες συζητήσεις» σχετικά με την παροχή πυρομαχικών διασποράς στην Ουκρανία. 

«Η απουσία προθυμίας να διεξαχθεί αυτή η συζήτηση όταν πρόκειται για το Ισραήλ δεν αποτελεί απόδειξη της δέσμευσής μας για την ασφάλεια του Ισραήλ. Αντίθετα, είναι απόδειξη της δέσμευσής μας σε μια πολιτική που, όπως δείχνουν τα πρακτικά, είναι αδιέξοδη – και απόδειξη της προθυμίας μας να εγκαταλείψουμε τις αξίες μας και να κάνουμε τα στραβά μάτια στα δεινά εκατομμυρίων στη Γάζα όταν είναι πολιτικά σκόπιμο», συνέχισε. «Αυτό δεν είναι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ που γνωρίζω. – και απόδειξη της προθυμίας μας να εγκαταλείψουμε τις αξίες μας και να κάνουμε τα στραβά μάτια στα δεινά εκατομμυρίων στη Γάζα όταν είναι πολιτικά σκόπιμο», συνέχισε. «Αυτό δεν είναι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ που γνωρίζω. Και γι’ αυτό έπρεπε να το αφήσω». 

με πληροφορίες από το Fox News (επιμέλεια κειμένου Μαίων).

https://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: