Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Χημικά στη συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστινίων έξω από την πρεσβεία στο Ισραήλ!

 

Ένταση δημιουργήθηκε λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ της Τετάρτης στην αλυσίδα των ΜΑΤ, μπροστά στην ισραηλινή πρεσβεία με την αστυνομία να προχωρά στη ρίψη δακρυγόνων. 

Στο σημείο ήταν συγκεντρωμένοι χιλιάδες διαδηλωτές, οι οποίοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον παλαιστινιακό λαό. Η αστυνομία προχώρησε στη ρίψη δακρυγόνων προκειμένου να απωθήσει τους συγκεντρωμένους που είχαν φτάσει μια «ανάσα» από τις κλούβες του φραγμού. 

Τα επεισόδια δεν συνεχίστηκαν και οι διαδηλωτές παρέμειναν στην περιοχή φωνάζοντας συνθήματα για την λευτεριά της Παλαιστίνης. 

Η λεωφόρος Κηφισίας παρέμεινε κλειστή μέχρι τις 10.00 το βράδυ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο ύψος της Κατεχάκη λόγω της συγκέντρωσης και της πορείας διαμαρτυρίας που οργάνωσε το ΚΚΕ. 

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος και από εκεί ξεκίνησαν πορεία με κατεύθυνση την πρεσβεία του Ισραήλ. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι διαδηλωτές ήταν περίπου 10.000 και μετά την διαμαρτυρία τους έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ αποχώρησαν προς την Πανόρμου.

Στην μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας συμμετείχε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας φορώντας το παραδοσιακό παλαιστινιακό μαντήλι «καφίγια». Τον Κουτσούμπα συνόδευσαν ο Παλαιστίνιος πρέσβης, Γιούσεφ Ντορχομ και ο βουλευτης του κόμματος, Θανάσης Παφίλης.

https://www.protothema.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια: