Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Το Ιράν θα απαντήσει εάν προχωρήσει σε αιματοχυσία το Ισραήλ στην Γάζα!

 

Το Ιράν θα απαντήσει εάν προχωρήσει σε αιματοχυσία το Ισραήλ στην Γάζα 

Ακόμη και ο πρόεδρος Μπάιντεν κάλεσε το Ισραήλ να αποφύγει την χερσαία επιχείρηση στην Λωρίδα της Γάζας. Ρωσσία και Κίνα ξεκάθαρα κρατούν αποστάσεις από το Ισραήλ και μιλούν ευθέως για ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους. Επίσης, έγινε γνωστό ότι 600 χιλιάδες εγκατέλειψαν απελπισμένοι τα σπίτια τους, ενώ χιλιάδες Παλαιστίνιοι είναι νεκροί κάτω από τα ερείπια των βομβαρδισμένων κατοικιών. Ανάμεσά τους βέβαια πολλά παιδιά, γυναίκες και άμαχοι. Εκατοντάδες χιλιάδες όμως, δεν έχουν εγκαταλείψει το Βόρειο τμήμα, όπου υπάρχουν τούνελ παγιδευμένα ακόμη και σε βάθος τριάντα μέτρων. Είναι βέβαιο λοιπόν, ότι εάν προχωρήσει ο ισραηλινός στρατός θα συναντήσει μπροστά του κόλαση. Τα πράγματα γίνονται ακόμη δυσκολότερα με το Ιράν, το οποίο διαθέτει βαλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, οι οποίοι μπορεί να πλήξουν το Ισραήλ. 

To Ιράν προειδοποίησε το Ισραήλ, ότι εάν δεν σταματήσει τις επιθέσεις κατά των Παλαιστινίων, η κατάσταση θα επιδεινωθεί. Μάλιστα, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι όλες οι πλευρές στην περιοχή βρίσκονται με το δάχτυλο στη «σκανδάλη» και είναι έτοιμες σε περίπτωση που χρειαστεί να αναλάβουν δράση, όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Επιθετική θέση κατά του Ισραήλ

Στο πλαίσιο της πιθανότητας ο πόλεμος Χαμάς-Ισραήλ να επεκταθεί σε πρόσθετα μέτωπα, στις 13 Οκτωβρίου 2023, ένας αξιωματούχος της Χαμάς είπε στη λιβανέζικη εφημερίδα Al-Jumhuriya ότι την ίδια στιγμή που οι ΗΠΑ έστειλαν μια ομάδα μάχης στην Μέση Ανατολή, το Ιράν είχε μεταφέρει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς σε «πολλές τοποθεσίες» με σκοπό να στοχεύσει το Ισραήλ εάν αυτό απαιτηθεί.

Ο ίδιος δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πού βρίσκονται τώρα οι ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι.

Ο αξιωματούχος εκτίμησε ότι η επικείμενη ισραηλινή χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας θα οδηγήσει σε κλιμάκωση του πολέμου, με συμμετοχή της Χεζμπολάχ σε αυτόν.

Επιβεβαίωσε ότι η Χεζμπολάχ ήταν σε επιφυλακή και ότι η ελίτ μονάδα της οργάνωσης με την ονομασία “Ραντβάν” είναι έτοιμη να εισβάλει σε ισραηλινές πόλεις στο βόρειο Ισραήλ μόλις ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα δώσει τη διαταγή.

https://xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: