Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

«Έγκλημα πολέμου» τονίζει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ο βομβαρδισμός του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα!

 

«Έγκλημα πολέμου» τονίζει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ο βομβαρδισμός του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα

Περί ανέμων και δάτων και καμία καταγγελία του Ισραήλ για το έγκλημα κατά των Ελληνοορθόδοξων από την κυβέρνηση του ψευτορωμαίικου. Νεκροί και τραυματίες στην ιστορική Ελληνο-Ορθόδοξη εκκλησία στη Γάζα, μετά από χτύπημα του Ισραήλ

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι από την επιδρομή προκλήθηκαν ζημιές στην πρόσοψη του ναού και κατέρρευσε παρακείμενο οικοδόμημα. Εκτίμησαν πως στόχος της επίθεσης ήταν χώρος κοντά στην ελληνορθόδοξη εκκλησία, όπου πολλοί άμαχοι είχαν αναζητήσει καταφύγιο εν μέσω του συνεχιζόμενου σφυροκοπήματος από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF). Για στόχο πλησίον του μοναστηριού έκανε λόγο και το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Ο ισραηλινός στρατός παραδέχθηκε ότι διεξήγαγε αεροπορική επιδρομή στην περιοχή. «Μαχητικά αεροσκάφη του ισραηλινού στρατού επιτέθηκαν στο κέντρο διοίκησης και ελέγχου τρομοκράτη της Χαμάς που είχε εμπλακεί στην εκτόξευση ρουκετών και οβίδων εναντίον του Ισραήλ», δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού. Το κέντρο αυτό «χρησίμευε για να εξαπολύονται επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ και εκεί βρισκόταν τρομοκρατική υποδομή της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς», διευκρίνισε.

«Έπειτα από την επίθεση του ισραηλινού στρατού ο τοίχος μιας εκκλησίας που βρίσκεται στην περιοχή υπέστη ζημιές. Έχουμε ενημερωθεί ότι υπάρχουν πληροφορίες για θύματα και έχει ξεκινήσει η διαδικασία επιβεβαίωσης του συμβάντος», σημείωσε ο εκπρόσωπος. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «η Χαμάς τοποθετείται σκοπίμως σε κατοικημένες περιοχές με αμάχους και χρησιμοποιεί τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας σαν ανθρώπινες ασπίδες», ενώ επανέλαβε το αίτημα του ισραηλινού στρατού για εκκένωση του βόρειου τμήματος του θύλακα.

Για γέλια και για κλάματα η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, η οποία γενικά και αόριστα ομιλεί και αποφεύγει να καταδικάσει το Ισραήλ ευθυγραμμιζόμενο πλήρως με το Τελ Αβίβ ότι κτύπησαν έναν διπλανό τοίχο και όχι τον ιστορικό Ναό χιλιάδων ετών των Ελλήνων! Πως είναι δυνατόν τώρα κτυπώντας ένα διπλανό κτίριο να έχουμε νεκρούς μέσα στο μοναστήρι, αυτό μόνο το Ισραήλ και η κυβέρνηση της Ν.Δ. το γνωρίζουν.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ: Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ για το χτύπημα που προκάλεσε τον θάνατο ανθρώπων στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου.

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για την απώλεια ζωών που προκλήθηκε από χτύπημα σε κτίριο παρακείμενο στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα.”

https://xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: