Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

Στο Ισραήλ ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ για την διάσωση των 150 ομήρων της Χαμάς στη Γάζα!

 

Την βοήθειά τους στην διάσωση των ομήρων που βρίσκονται στην Λωρίδα της Γάζας πρόσφεραν οι ΗΠΑ σύμφωνα με δυτικά ΜΜΕ. Όπως διευκρινίζεται η βοήθεια αυτή δεν θα περιλαμβάνει την αποστολή ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στη Γάζα, αλλά θα κινηθεί στο πλαίσιο της υλικοτεχνικής υποδομής όπως και στο επίπεδο των πληροφοριών.

Συνολικά εκτιμάται ότι βρίσκονται στη Γάζα έως και 150 όμηροι που απήχθησαν από τη Χαμάς μεταξύ αυτών και πολλοί Αμερικανοί.

Παρ΄όλα αυτά άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι  ειδικές δυνάμεων των ΗΠΑ βρίσκονται ήδη στο Τελ Αβίβ προκειμένου να παράσχουν κάθε βοήθεια στους Ισραηλινούς για την διάσωση των ομήρων.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του ισραηλινού Στρατού επιβεβαίωσε στο Sky News ότι τα θύματα των Ισραηλινών από τις θηριωδίες της Χαμάς ανέρχονται στα 1.000.

Στο μεταξύ εκτός από την ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου USS Gerald Ford το οποίο βρίσκεται μεταξύ Κρήτης και Κύπρου πλέοντας προς το Ισραήλ, οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να μετακινήσουν στην περιοχή και δεύτερη ομάδα μάχης με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69).

Οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν από την πλευρά τους τη συγκέντρωση δυνάμεων στα σύνορα με τη Γάζα προκειμένου να προχωρήσουν στην χερσαία επέμβαση, αν και μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια ένδειξη πότε αυτή μπορεί να εκδηλωθεί.

Σε  τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Κυριακή (8/10) ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο τελευταίος είχε διαμηνύσει στον Αμερικανό πρόεδρο ότι μια χερσαία επέμβαση είναι αναπόφευκτη καθώς δεν υπάρχουν άλλες επιλογές, όπως είπε χαρακτηριστικά.

https://www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: