Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Ερντογάν σε Μπάιντεν: “Θέλουμε F16 – Να αρθούν οι κυρώσεις στην αμυντική μας βιομηχανία”

 

Ο Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να αρθούν όλες οι “άδικες” -οπως τις χαρακτήρισε- κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με ανακοίνωση του προεδρικού γραφείου στην Τουρκία, ο κ. Ερντογάν μετέφερε στον Αμερικανό πρόεδρο ότι η Άγκυρα αναμένει να εγκριθεί το αίτημά της για την αγορά 40 νέων μαχητικών F-16 και τον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος στόλου της το συντομότερο δυνατό.

Στη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα το απόγευμα οι δύο πρόεδροι συζήτησαν και για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Τ. Ερντογάν είπε στον Αμερικανό ομόλογό του πως ο ρόλος της Τουρκίας στην προσπάθεια να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ Μόσχας και Κιέβου είναι σημαντικός, προκειμένου να αποτραπεί η κλιμάκωση της κρίσης.

Υπογράμμισε πως η τριμερής συνάντηση Λαβρόφ-Κουλέμπα-Τσαβούσογλου στην Αττάλεια, λίγες ώρες νωρίτερα, ήταν μία διπλωματική επιτυχία.

Τι αναφέρει ο Λευκός Οίκος

Ο Λευκός Οίκος, σχολιάζοντας την τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Μπάιντεν, τονίζει ότι οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την “ανησυχία τους για την απρόκλητη και αδικαιολόγητη εισβολή στην Ουκρανία”, ενώ επισήμαναν τη στήριξή τους στην ουκρανική κυβέρνηση και τον ουκρανικό λαό.

Ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε στον Ταγίπ Ερντογάν την εκτίμησή του για τις προσπάθειες της Τουρκίας να στηρίξει τη διπλωματική επίλυση της κρίσης.

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: