Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

ΜΑΣ ΓΟΝΑΤΙΣΑΝ! Δημοσκόπηση: Το 94% δεν μπορεί ή δυσκολεύεται να καλύψει τους λογαριασμούς

 

Μεγάλη και η ανησυχία του κόσμου για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Η ακρίβεια και η διογκούμενη δυσκολία των νοικοκυριών να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους οικονομικές υποχρεώσεις αποτελούν το κεντρικό συμπέρασμα που προκύπτει από τα ευρήματα της δημοσκόπησης της εταιρίας Alco, η οποία παρουσιάστηκε σε τηλεοπτικό κανάλι.

Αντίστοιχα, υπάρχει ανησυχία για τις επιπτώσεις του ουκρανικού πολέμου στην οικονομία, αλλά και για την πιθανή ενίσχυση της Τουρκίας μετά και τις σημερινές εξελίξεις με τις διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι στις 8,9 μονάδες, με το κυβερνών κόμμα να καταγράφει μικρή υποχώρηση από την τελευταία δημοσκόπηση, ενώ μείωση ποσοστών έχει και το ΚΙΝΑΛ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι σταθερός στο 22,2%.

Πιο αναλυτικά, η ακρίβεια αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της κοινωνίας.

Eίναι χαρακτηριστικό ότι στην ερώτημα «θα λέγατε ότι μπορείτε να καλύψετε τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου, φυσικού αερίου, εύκολα, με μικρή δυσκολία, με μεγάλη δυσκολία ή δεν μπορείτε να τους καλύψετε», το 55% απαντά ότι τους καλύπτει με μεγάλη δυσκολία, 29% με μικρή, ενώ ένας στους δέκα (10%) απαντά ότι δεν μπορεί να τους καλύψει.

Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση εμφανίζονται απογοητευμένοι από τα τελευταία μέτρα κατά της ακρίβειας, με το 46% να απαντά ότι δεν βοηθούν καθόλου, το 29% ότι βοηθούν λίγο και μόλις το 2% να απαντά ότι βοηθούν πολύ.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 31,1% (31,8% στην προηγούμενη μέτρηση της Alco), ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει δεύτερος με 22,2% ενώ το ΚΙΝΑΛ σημειώνοντας πτώση 1,1 καταγράφει ποσοστό 13% και είναι στην τρίτη θέση. Το ΚΚΕ παραμένει στην τέταρτη θέση με ποσοστό 5,8 ενώ η Ελληνική Λύση είναι στο 4,5%. Οριακά εκτός βουλής είναι το Μέρα25 καθώς καταγράφει ποσοστό 2,8%.


https://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: