Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Αντιρωσσικής υστερίας συνέχεια: γερμανικά κρατίδια απαγόρευσαν το γράμμα «Ζ»!

 

Κλαίει και οδύρεται ο Μητσοτάκης, που τον… πρόλαβαν άλλοι! Λέγεται δε, πως έβαλε… άγριο «χέρι» στους υπουργούς και τους επικοινωνιολόγους του, γιατί δεν το… σκέφτηκαν!

Γερμανικά κρατίδια, λοιπόν, προχώρησαν στην απαγόρευση της δημόσιας χρήσης του… γράμματος Ζ, διότι «χρησιμοποιείται ως ένδειξη υποστήριξης στη ρωσική νίκη στον πόλεμο στην Ουκρανία»!

Την αρχή έκανε η αρμόδια για το χαρτοφυλάκιο των Εσωτερικών στην κρατιδιακή κυβέρνηση του Βερολίνου, Ίρις Σπράνγκερ, που σε δηλώσεις της είπε πως «σε περιπτώσεις που αποδεικνύεται ότι η χρήση του λευκού ‘Z’ συνδέεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως σε ρωσικά στρατιωτικά οχήματα, αυτό φυσικά σημαίνει υποστήριξη του επιθετικού πολέμου. Αυτό θα είναι ποινικά κολάσιμο και θα επεμβαίνουμε αμέσως».

Μάλιστα, η εν λόγω επικαλέστηκε το άρθρο 140 του ποινικού κώδικα, που καθιστά ποινικά κολάσιμη τη χρήση ορισμένων συμβόλων και επισύρει ποινές ως και τριών ετών φυλάκισης ή/και χρηματικά πρόστιμα.

Ακολούθησαν τα κρατίδια της Κάτω Σαξονίας, της Βαυαρίας και της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ενώ ο υπουργός Προσφύγων του τελευταίου κρατιδίου, ζήτησε «να απαγορευτεί το σύμβολο του φασισμού του Πούτιν σε όλη τη Γερμανία».

Τι άλλο ακόμη θα δούνε τα ματάκια μας μ’ αυτούς τους υστερικούς;

https://xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: