Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Η αποκορύφωση της αντιρωσσικής υστερίας: ιταλική φυλλάδα προτρέπει σε δολοφονία του Πούτιν!

 

Κλαίνε και οδύρονται τα ελληνόφωνα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια του Μητσοτάκη, που τους έκλεψε τη… δόξα της αποκορύφωσης της αντιρωσσικής υστερίας η ιταλική φυλλάδα La Stampa!

Το σχετικό άρθρο αυτής της παλιοφυλλάδας, έχει τίτλο «Πόλεμος Ουκρανίας-Ρωσσίας, αν η δολοφονία του Πούτιν ήταν η μόνη διέξοδος» και αναφέρονται σ’ αυτό τα εξής ανατριχιαστικά: «Η στρατιωτική επέμβαση αποκλείεται, η διπλωματική λύση είναι ατελέσφορη, το μόνο που μένει είναι να θεωρητικοποιήσουμε τη δολοφονία του Τσάρου από το χέρι ενός κοντινού του προσώπου».

Όπως ήταν φυσικό κι επόμενο, ο Ρώσσος πρέσβης στην Ρώμη, Σεργκέι Ραζώφ, υπέβαλλε μήνυση στον δημοσιογράφο που υπογράφει το άρθρο, για υποκίνηση διάπραξης εγκλήματος. Ωστόσο, ενδιαφέρον έχει η θέση που έλαβε επί του θέματος ο δοτός πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, και ήταν υπέρ της… ελευθερίας του τύπου: «Θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μου σε όλους τους δημοσιογράφους της La Stampa και τον διευθυντή της, τον Τζιανίνι. Ο Ραζώφ βασικά είναι ο πρεσβευτής μιας χώρας όπου δεν υπάρχει ελευθερία του Τύπου».

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Εξωτερικών Μπενεντέτο Ντέλλα Βεντόβα υπερασπίστηκε ξεδιάντροπα «την ελευθερία των Ιταλών δημοσιογράφων να γράφουν και να ασκούν το επάγγελμά τους», συμπληρώνοντας πως «αυτή είναι η ουσιαστική διαφορά μεταξύ της Ιταλίας, της Ευρώπης, των φιλελεύθερων δημοκρατιών και της Ρωσίας του Πούτιν».

Αυτή είναι η κατάντια της «δημοκρατίας» δυτικού τύπου! 

https://xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: