Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

«Δημοκρατία» δυτικού τύπου: στην Τσεχία, 3 χρόνια φυλακή για όποιον εκφράζεται δημοσίως υπέρ της Ρωσσίας!

 

Πολλά είδαν τα μάτια μας και πολλά άκουσαν τ’ αυτιά μας μετά την έναρξη της ρωσσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, αλλά η αποθέωση της «δημοκρατίας» δυτικού τύπου ήρθε από την Τσεχία.

Όπου, ο γενικός εισαγγελέας της χώρας Igor Stríž, ανακοίνωσε ότι «η τρέχουσα κατάσταση που σχετίζεται με την επίθεση της Ρωσσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία μπορεί να έχει επιπτώσεις στην ελευθερία της έκφρασης» κι ότι «η ελευθερία του λόγου έχει τα όριά της σε ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου».

Και για να μην αμφιβάλλει κανείς για το τι θέλει να πει ο «ποιητής», εξήγησε παρακάτω ότι «οποιοσδήποτε δημόσια συμφώνησε, δέχτηκε ή υποστήριξε επιθέσεις της Ρωσσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία ή εξέφρασε την υποστήριξή του ή επαίνεσε τους ηγέτες της Ρωσσικής Ομοσπονδίας, θα αντιμετωπίσει ποινική ευθύνη, με ποινή φυλάκισης τριών ετών»!!!

Ταυτοχρόνως, η τσεχική αστυνομία ανακοίνωσε στον επίσημο ιστότοπό της, ότι παρακολούθησε στενά «το περιεχόμενο δεκάδων σχολίων σε συζητήσεις στο Διαδίκτυο που εγκρίνουν τη ρωσσική εισβολή και τις δραστηριότητες του ρωσσικού στρατού» κι είναι σε ετοιμότητα ν’ ασκήσει διώξεις!

Κι αν όλα αυτά τα εξόχως… δημοκρατικά σας φαίνονται μακρινά, σας ενημερώνουμε ότι πολλά ελληνόφωνα ΜΜΕ αφήνουν πονηρά υπονοούμενα για ενδεχόμενες εισαγγελικές έρευνες για… κατασκοπία και δικαστικές διώξεις, εις βάρος όλων όσων εκφράζουν την αντίθεσή τους με την «πολιτικά ορθή» άποψη στο ουκρανικό ζήτημα!

https://xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: