Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Αλήθεια, πόσους Ουκρανούς πρόσφυγες θα φιλοξενήσουν οι ΗΠΑ;

 

Είναι κοινό μυστικό, ότι αν δε γίνονταν οι παρεμβάσεις των Αμερικανών ιμπεριαλιστών στην «αυλή» της Ρωσσίας, δε θα γινόταν ποτέ η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. Επίσης, είναι προφανές ότι οι Ουκρανοί συνεχίζουν να πολεμούν, με την αμερικάνικη παρότρυνση και βοήθεια.

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί απ’ αυτή την κατάσταση, είναι ο μεγάλος αριθμός προσφύγων που έχει φύγει από την Ουκρανία. Υπολογίζεται, ότι μέχρι τώρα έχουν καταφύγει σε διάφορες χώρες της Ευρώπης πάνω από 3 εκατομμύρια και ίσως το επόμενο διάστημα να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο ο αριθμός των προσφύγων. Κι είναι εξαιρετικά αμφίβολο, αν αυτοί οι άνθρωποι θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους, όταν θα τελειώσουν όλα. Έτσι, το προσφυγικό θα είναι άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα που θα κληθούν να διαχειριστούν οι ευρωπαϊκές χώρες, μετά από τις κυρώσεις κατά της Ρωσσίας, που θα είναι καταστροφικές για τις οικονομίες των ευρωπαϊκών κρατών! 

Αλώβητες οικονομικά απ’ όλη αυτή την κατάσταση έχουν μείνει οι ΗΠΑ, που εισήγαγαν από την Ρωσσία μόλις το 1% των αναγκών τους σε πετρέλαιο. Και θα κερδίσουν κι από πάνω, καθώς θα προμηθεύουν –σε 6πλάσιες τιμές από τις υπάρχουσες- με υγροποιημένο φυσικό αέριο τις ευρωπαϊκές χώρες, για να «απεξαρτηθούν» από το ρωσσικό! Δηλαδή, μονά-ζυγά δικά τους!

Θα περίμενε κανείς, οι κυρίως υπεύθυνοι για όσα γίνονται εδώ και πάνω από έναν μήνα στην Ουκρανία, οι Αμερικανοί, τουλάχιστον να δεχθούν έναν μεγάλο αριθμό προσφύγων, μειώνοντας το βάρος για τα ευρωπαϊκά κράτη. Αλλά ούτε αυτό κάνουν! Ούτε ένας πρόσφυγας από την Ουκρανία δεν έχει περάσει τον Ατλαντικό, κι ούτε πρόκειται να περάσει στο μέλλον!

Μήπως, λοιπόν, εκτός από την καταστροφή της Ρωσσίας, οι… φίλοι μας οι Αμερικανοί μ’ αυτά που κάνουν στην Ουκρανία, έχουν βάλει στόχο και την καταστροφή της Ευρώπης; Δηλαδή, αυτό που λέμε «μ’ έναν σμπάρο, δυο τρυγόνια»;

https://xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: