Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Η κυβέρνηση της Κύπρου μείωσε τον φόρο στα καύσιμα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σφυρίζει αδιάφορα. Γιατί άραγε;

 

Την είδηση αυτή δεν πρόκειται να τη βρείτε σε κανένα «ενημερωτικό» ΜΜΕ, έντυπο ή ηλεκτρονικό, γιατί υπάρχει… λόγος – εκθέτει την κυβέρνηση των… αρίστων.

Με την διαδικασία του κατεπείγοντος, λοιπόν, η ολομέλεια της βουλής της Κύπρου ψήφισε νόμο που προβλέπει την μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα. Η έναρξη ισχύος του νόμου αρχίζει από σήμερα, κι έτσι πλέον η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην Κύπρο κοστίζει 1,442 ευρώ και του diesel κίνησης 1,499 ευρώ το λίτρο. Ο νόμος συμπεριλαμβάνει στην μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και το υγραέριο, αλλά και το πετρέλαιο θέρμανσης.

Την ίδια ώρα, στην Ελλάδα η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης είναι 1,944 ευρώ το λίτρο του diesel κίνησης σε 1,685 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών, λίαν συντόμως η τιμή της βενζίνης θα φτάσει τα 2,5 ευρώ!

Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη σφυρίζει αδιάφορα, καίτοι η εθνική οικονομία ΧΑΝΕΙ, λόγω της μείωσης της κατανάλωσης, καθώς οι πολίτες έχουν περιορίσει κατά πολύ τις μετακινήσεις τους με αυτοκίνητο! Το δε πετρέλαιο θέρμανσης, το χρησιμοποιούν πλέον ελάχιστοι!

Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πράττει ότι και η κυβέρνηση της Κύπρου, για να ανακουφίσει τον κοσμάκη; Διότι είναι βαθύτατα αντιλαϊκή κι εξυπηρετεί τα συμφέροντα μόνο της μεγαλοαστικής τάξης της χώρας, που δεν επηρεάζεται από τις αυξημένες τιμές! Η δε ζημία που προκαλείται στην οικονομία, όχι μόνο δεν ενδιαφέρει καθόλου τους… αρίστους, αλλά την επιδιώκουν κιόλας, για να βρουν την ευκαιρία να ζητήσουν νέα δάνεια, για να τα ξεκοκαλίσουν, μαζί με τους φίλους τους, κρατικοδίαιτους –δήθεν!- «επιχειρηματίες»!

https://xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: