Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Ποια είπαμε πως είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα στην Ευρώπη;

 

Ουκ ολίγοι, υποστηρίζουν ότι η Βουλγαρία και η Ρουμανία είναι οι πιο διεφθαρμένες χώρες της Ευρώπης. Αλλά, καλό είναι να το… ξανασκεφτούν!

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βουλγαρίας και αρχηγός του αντιπολιτευόμενου κόμματος GERB, Μπόικο Μπορίσοφ, συνελήφθη από την βουλγαρική αστυνομία, όπως ανακοίνωσε το βουλγαρικό υπουργείο Εσωτερικών.

Ομοίως, συνελήφθησαν, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Βλάντισλαβ Γκοράνοφ, η πρώην πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής προϋπολογισμού, Μέντα Στογιάνοβα, καθώς και η σύμβουλος ΜΜΕ του Μπορίσοφ, Σεβνταλίνα Αρναούντοβα.

Η επιχείρηση συνδέεται με αναφορές ότι οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς ερευνούν στην Βουλγαρία περισσότερες από 120 υποθέσεις κατάχρησης ευρωπαϊκών κονδυλίων, στις οποίες εμπλέκονται οι συλληφθέντες.

Αναφερόμενος δε στις συλλήψεις, ο νυν πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Κιρίλ Πέτκοφ,έγραψε στο Twitter: «Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου».

Στην Ελλάδα, χώρα-πρωταθλήτρια της κατάχρησης ευρωπαϊκών κονδυλίων, δεν έχει συλληφθεί ποτέ κανένας κλεφταράς, ούτε πρώην πρωθυπουργός, ούτε πρώην υπουργοί! Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, μόνο ο Αρχηγός και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής έχουν συλληφθεί και φυλακιστεί. Όχι βέβαια γιατί έκλεψαν, αλλά γιατί ήθελαν να βάλουν τους κλέφτες φυλακή!

https://xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: