Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Ο UCK ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΟΥΜΑΝΟΒΟ... ΣΕ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΥ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ο UCK ανέλαβε την ευθύνη των επιθέσεων στην πόλη Κουμάνοβο του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας του Κοσσυφοπεδίου, Bota Sot, παράλληλα εστάλη ηλεκτρονικό μήνυμα από την «Φρουρά της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας» προς την σκοπιανή πύλη ‘ΜΚ’.

Σε αυτό αναφέρεται ότι όλες οι αλβανικές ομάδες και στρατιωτικοι σχηματισμοί άρχισαν να ενεργούν ως μία μονάδα και αυτό είναι έργο της ‘Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας’.

Εξάλλου, σύμφωνα με τη σερβική εφημερίδα ‘Τέλεγκραφ’, στόχος αυτών των στρατιωτικών ενεργειών είναι η ενοποίηση των εδαφών στα οποία κατοικούν Αλβανοί προκειμένου να δημιουργήσουν τη Μεγάλη Αλβανία.

Το πρακτορείο Fonet με τη σειρά του ανέφερε ότι οι ριζοσπάστες Αλβανοί κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει τις στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις των Σκοπίων να χρησιμοποιούν ελικόπτερα εναντίον του UCK, διαφορετικά θα ληφθούν ανάλογα μέτρα που είναι αντίθετα με τους στρατιωτικούς κανονισμούς ( πιθανόν ασύμμετρες επιθέσεις).

Επίσης η τηλεόραση Alsat-M, των Σκοπίων, αναφέρει ότι η τρομοκρατική ομάδα στο Κουμάνοβο απαρτίζεται από ανθρώπους με βαριά ποινικά μητρώα στην αστυνομία.
Η τηλεόραση που επικαλείται πηγές της, τονίζει ότι πολλοί από τους επιτιθέμενους στο Κουμάνοβο έχουν κατηγορηθεί για ληστεία και απαγωγές, έχουν συμμετάσχει στον πόλεμο του Κοσόβου, στη σύγκρουση στα Σκόπια το 2001 και αρκετοί έχουν πολεμήσει στη Συρία.

Επίσης σημειώνεται ότι έχουν σκοτωθεί περίπου 10 τρομοκράτες οι οποίοι φορούσαν στολές παραλλαγής που είχαν την ένδειξη ‘UCK’ και τα άτομα που συμμετέχουν στις ομάδες αυτές χαρακτηρίζονται ως «σκυλιά του πολέμου».

Το υπουργείο Εσωτερικών των Σκοπίων αναγνώρισε ότι πρόκειται για άτομα τα οποία είναι εκπαιδευμένα και ενεργούν με τρομοκρατικές μεθόδους.
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια: