Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Λεηλατούν στρατόπεδα στην Βόρειο Ελλάδα, και του ΥΠΕΘΑ κοιμάται

200515-staropedo
Ένας άντρας πενήντα περίπου χρονών, προφανώς από κάποια «ευπαθή ομάδα συμπατριωτών» μας συνελήφθη από την αστυνομία την στιγμή που προσπαθούσε να κλέψει δύο σιδερένιες πόρτες από το εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο «Κολοκοτρώνης» στις Σέρρες όταν έγινε αντιληπτός από τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι και ειδοποίησαν την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών. Υπάρχουν καταγγελίες για συνεχείς κλοπές στα τρία στρατόπεδα τα όποια έχουν αφεθεί να ερημώσουν. Ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Παύλος Μυστακίδης εξηγεί ότι κλέβουν τα πάντα από αλουμίνια, κάγκελα, παράθυρα, πόρτες, σχάρες, σίδερα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να πουληθεί.
Δήλωσε επίσης ότι έχει ζητηθεί από το κράτος η παραχώρηση των στρατοπέδων τα οποία είναι ανενεργά εδώ και 20 χρόνια με αντάλλαγμα 40 πολεοδομημένα στρέμματα αλλά το κράτος μέχρις στιγμής κωφεύει. Είπε ακόμη πως γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να περιέλθουν στην κυριότητα του Δήμου τα στρατόπεδα «Εμμανουήλ Παππάς», «Παππαλουκά» και οι «Αποθήκες Πυρομαχικών», ώστε να αξιοποιηθούν όσο για το στρατόπεδο «Κολοκοτρώνης» αυτό ανήκει στην δικαιοδοσία του υπουργείου Οικονομικών, βλέπουμε λοιπόν ότι το κράτος αδιαφορεί για τα στρατόπεδα ακόμα και όταν μπορεί να υπάρξει οικονομικό και αναπτυξιακό όφελος από την αξιοποίησή τους.
Αλήθεια το περίμεναν οι Κολοκοτρωναίοι όταν ελευθέρωναν την Ελλάδα από τους Τούρκους ότι τα στρατόπεδα της σημερινής Ελλάδας θα αφήνονταν έρμαια στα χέρια των κάθε λογής πλιατσικολόγων;
http://elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: